Ramadi

Almenys 56 persones han mort a la universitat de Ramadi, al centre de l'Iraq, i una quinzena a Bagdad

Almenys 56 persones han mort per l'assalt d'un grup d'islamistes a la Universitat de Ramadi, però també hi ha hagut més morts a altres ciutats d'Iraq

RedaccióActualitzat

Jornada especialment violenta a l'Iraq. Un grup d'islamistes radicals ha assaltat la universitat de la ciutat de Ramadi, a l'Iraq. Durant l'assalt almenys haurien mort 56 persones. Han retingut durant hores centenars d'estudiants i professors que, finalment, han pogut escapar.

Els jihadistes de l'estat Islàmic de l'Iraq i del Llevant, vinculats a Al-Qaeda, han accedit al campus després de fer explotar dos artefactes i d'enfrontar-se amb els membres de seguretat. Els milicians han fet servir els estudiants com a escuts humans per rebutjar l'atac de les forces de seguretat. Un cop dins el complex universitari han fet volar el pont que uneix la universitat amb el centre de la ciutat.

Les forces de seguretat iraquianes han iniciat una ofensiva contra els jihadistes que s'ha estès pels voltants de l'edifici. Al cap d'unes hores, els 1.200 estudiants que hi havia retinguts a la universitat han pogut fugir il·lesos.

De l'edifici també han escapat gran part dels milicians islamistes. La lluita contra la policia i l'exèrcit s'ha allargat durant tot el dia.

La universitat està situada en un punt estratègic de comunicacions entre la ciutat i l'àrea on els insurgents tenen bona part de les seves bases a la zona.

21 morts a Mossul

Al nord del país, a Mossul, han trobat els cadàvers de 21 policies. Tot apunta que han estat executats a trets per un grup de jihadistes en els combats que van protagonitzar aquest divendres a la ciutat.

Bagdad

A la Capital, Bagdad, hi ha hagut una sèrie d'atemptats coordinats, amb cotxes bomba, contra barris xiïtes que haurien causat una quinzena de morts més.

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut