Les restes de la planta de fertilitzants cremen després de la gran explosió a la ciutat de West, prop de Waco, a Texas.
Les restes de la planta de fertilitzants cremen després de la gran explosió a la ciutat de West, prop de Waco, a Texas. (Foto: Reuters)
Estats Units

Almenys 35 morts en l'explosió en una planta de fertilitzants de Texas

Entre les víctimes mortals hi hauria bombers voluntaris, personal d'emergències i treballadors de l'empresa. La resta serien veïns de la planta, que ha quedat totalment destruïda. La recerca de les víctimes, segons la policia, inclou una inspecció casa per casa, ja que entre 50 i 60 habitatges es van enfonsar després de l'explosió.

RedaccióActualitzat
Les víctimes mortals de l'explosió de la planta de fertilitzants de West, a Texas, arriben als 35, segons ha declarat l'alcalde de la població, Tommy Muska, basant-se en el nombre de persones encara desaparegudes, ja que les feines de recerca continuen. Entre aquestes víctimes hi hauria bombers voluntaris, personal d'emergències i treballadors de l'empresa. Entre ells, el cap dels Bombers de Dallas, segons ha anunciat l'alcalde d'aquest municipi, Mike Rawlings, al seu Twitter. Kenny Harris, que estava fora de servei i vivia a West, va anar a la zona a ajudar. La resta de les víctimes mortals serien veïns de la planta, que ha quedat totalment destruïda. La recerca, segons la policia, inclou una inspecció casa per casa, ja que entre 50 i 60 habitatges es van enfonsar després de l'explosió.

El nombre de ferits es manté en 160. Glenn Robinson, el cap de centre mèdic Hillcrest Baptist de Waco, on s'han atès moltes de les víctimes, ha confirmat que encara hi ha 29 pacients hospitalitzats, entre ells cinc a la unitat de cures intensives.

La planta de fertilitzants es va volatilitzar ràpidament per l'elevada quantitat d'amoníac, segons ha explicat el xèrif Matt Cawthon.

Gairebé la meitat dels 2.800 habitants del poble han estat evacuats per l'explosió del recinte, que està situat al costat d'una autopista, prop d'una escola i d'una residència d'avis. Els veïns de West, però, s'han aplegat a l'església de l'Assumpció per recordar els morts i pregar pels supervivents, segons informa la CNN.
Anar al contingut