Bagdad

Almenys 30 morts a Tel Afar en un atac contra una base militar de soldats iraquians i dels EUA

La violència a l'Iraq no cessa. Almenys 30 persones han mort en un atac contra una base militar compartida per les forces iraquianes i nord-americanes a la ciutat iraquiana Tel Afar, al nord del país. D'altra banda, la policia iraquiana ha descobert divuit cadàvers de joves xiïtes al nord de Bagdad, assassinats a trets, mentre que a la mateixa capital del país localitzava dotze cadàvers més amb senyals de tortura en un mercat de cotxes usats.

Actualitzat

Un atac suïcida contra una base militar compartida per les forces iraquianes i nord-americanes a Tel Afar ha provocat la mort d'almenys 30 persones. De moment, però, no ha quedat clar si el terrorista ha utilitzat un cotxe bomba o només un cinturó d'explosius sense que aquest extrem encara estigui clar. A més, tampoc se sap si hi ha nord-americans entre els víctimes.

Segons un comandant policial, la base d'Al-Kish s'utilitza com a centre de reclutament de tropes i ja s'ha atacat en més d'una ocasió. Per exemple, el 26 de juny de 2005 un atemptat similar va causar setze morts en aquesta base militar.

A Tel Afar, a uns 470 quilòmetres al nord de Bagdad, hi viuen principalment sunnites turcmans i es creu que és una de les zones més fortes de la insurgència sunnita. Per això, s'hi va dirigir l'ofensiva militar del setembre, deixant 153 persones mortes i 300 detinguts.

Abans, la policia iraquiana ha descobert divuit cadàvers de joves xiïtes al nord de Bagdad, assassinats a trets, mentre que a la mateixa capital del país localitzava dotze cadàvers més amb senyals de tortura en un mercat de cotxes usats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut