Katmandú

Una cinquantena de morts i més d'un miler de ferits en un nou sisme de 7,3 graus al Nepal

Aquest nou terratrèmol s'ha notat al sud de la Xina, Bangla Desh i el nord de l'Índia, com la capital, Nova Delhi, i ha durat gairebé un minut

RedaccióActualitzat

Un altre fort terratrèmol ha sacsejat avui el nord-est del Nepal i el nord de l'Índia. El sisme, de 7,3 graus de magnitud a l'escala de Richter i a una profunditat d'una vintena de quilòmetres, ha provocat que la gent hagi sortit corrents dels habitatges. De moment, el balanç de víctimes és de més d'una cinquantena de morts i més d'un miler de ferits, segons fonts oficials. A l'Índia han mort 17 d'aquestes persones. Un altre home ha perdut la vida al Tibet a conseqüència del despreniment d'unes roques.

L'Institut Geològic dels Estats Units ha rebaixat una dècima els 7,4 graus inicials i ha concretat que, en poc més d'una hora, hi ha hagut set rèpliques de més de cinc graus de magnitud. L'epicentre s'ha situat a prop de l'Everest i la frontera del Tibet, uns 80 quilòmetres a l'est de la capital, Katmandú, i uns 20 quilòmetres al sud-est de la població xinesa de Zham. Aquesta zona va ser una de les més castigades pel terratrèmol del 25 d'abril, amb més de la tercera part dels morts registrats. Aquell sisme de fa 17 dies, que va tenir una magnitud de 7,9 graus, va provocar 8.000 morts i uns 20.000 ferits.

El moviment tel·lúric s'ha notat no només al Nepal, inclosa Katmandú, sinó també al sud de la Xina, a Bangla Desh i a tot el nord de l'Índia, com la capital, Nova Delhi, on els edificis han oscil·lat durant gairebé un minut.

A Katmandú, milers de persones s'han quedat al carrer, en espais oberts, després del nou terratrèmol que ha enderrocat molts edificis que ja estaven molt malmesos. Tots els helicòpters i equips mèdics disponibles a la zona més afectada, al nord-est del país, ja estan treballant en les feines de recerca i rescat a les poblacions de Dolaja i Sindhupalchowk.

​El govern espanyol ha assegurat que té localitzats els 152 espanyols que hi ha al Nepal i que tots estan bé. Precisament, aquesta nit passada ha aterrat a Saragossa l'equip de militars i guàrdies civils que han col·laborat en les feines de rescat després del terratrèmol del 25 d'abril. La cinquantena de membres de la Unitat Militar d'Emergències i els dotze agents de la Guàrdia Civil han tornat amb set persones més, dos argentins i cinc espanyols, els últims localitzats vius al Nepal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut