Afganistan

Alliberen dues coreanes segrestades a l'Afganistan però el captiveri continua per a 19 ostatges més

Dos dels 21 missioners sud-coreans segrestats a l'Afganistan des de fa més de tres setmanes han estat alliberats aquest dilluns. Es tracta de dues dones malaltes. Els talibans les han deixat en una delegació de la Creu Roja, entre la província de Ghazni i Zabul. Aquest alliberament arriba el quart dia de reunió entre una delegació del govern de Corea del Sud i dos emissaris talibans a la seu de la Creu Roja a Ghazni.

Actualitzat
Ara són 19 els missioners coreans segrestats per un grup de talibans a l'Afganistan. La majoria són dones. Per posar fi al segrest, que va començar el 21 de juliol, els rebels exigeixen l'alliberament de tants presoners seus com missioners segrestats.

Les dues coreanes ploraven en el moment de l'alliberament i "no es troben en bon estat de salut", segons han afirmat alguns testimonis. De seguida les han traslladat en ambulància a un hospital de la ciutat de Ghazni, a l'est de l'Afganistan, per donar-los atenció mèdica.

Les negociacions que porta a terme la Creu Roja han permès aquest alliberament, De moment, els representants del Comitè Internacional de la Creu Roja estan satisfets del resultat de les negociacions i asseguren que mentre durin la resta d'ostatges no corren cap perill.

Els coreans segrestats eren en un principi 23, però dos van ser executats pels talibans a finals de juliol. Des que va començar el captiveri, els segrestadors han fixat diversos terminis per a l'execució dels presoners si el govern afganès no s'avenia a intercanviar-los per presoners talibans.
Anar al contingut