Reunió de la Comissió de Pressupostos al Senat
Reunió de la Comissió de Pressupostos al Senat
Madrid

Aliats de Sánchez en la moció presenten vetos al Senat als comptes assumits pel PSOE

Els vetos no impediran, però, que aquests comptes aprovats al Congrés tirin endavant també a la cambra alta el 19 de juny

RedaccióActualitzat

Només unes hores després de guanyar la moció de censura, Pedro Sánchez ha vist com se li obre el primer front al Senat. Podem, el PDeCAT, ERC, Bildu i Compromís han registrat cinc vetos als pressupostos generals de l'Estat del 2018. Són els números elaborats pel govern Rajoy, però assumits tal com estan per Sánchez.

Per tant, ara mateix el nou president es troba que els grups que li han donat suport a la moció li veten els comptes que ell vol tirar endavant. El PP té majoria absoluta al Senat i ja ha anunciat que no farà cap veto als comptes. Per tant, els números tiraran endavant, però amb possibles tensions entre el que es convertirà aquest dissabte en cap del govern i aquests grups de la cambra alta.

De fet, des del PP, la fins ara vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, en una conversa informal als passadissos del Congrés dels Diputats, ha dit amb ironia: "Ha començat la festa".

 

 

Les formacions que han presentat els vetos als comptes de l'Estat consideren que no solucionen la desigualtat i que, fins i tot, la "cronifiquen". En tot cas, Pedro Sánchez ha reiterat que pensava respectar aquests pressupostos perquè creu que és el millor "per a l'estabilitat del país". D'aquesta manera es garanteix els acords amb el PNB, claus per a la investidura del líder del PSOE.

Previsiblement, els pressupostos s'aprovaran de manera definitiva el 19 de juny sense incorporar modificacions al text que va sortir del Congrés, on el van votar el PP, Ciutadans, el PNB, UPN, Fòrum Astúries, Coalició Canària i Nueva Canarias.

ARXIVAT A:
Moció de censuraPedro SánchezPPPSOE
Anar al contingut