Ciclisme

Alejandro Valverde guanya la tercera etapa de la volta al País Basc i Aitor Osa segueix líder

El conjunt de les illes Balears està dominant la 45 edició de la vola al País Basc. Alejandro Valverde s'ha adjudicat a l'esprint la tercera etapa, i el seu company d'equip Aitor Osa es manté al primer lloc de la classificació general. Valverde ha guanyat la tercera etapa de 176 quilòmetres entre Ortuella i Vitòria a l'esprint, per davant de l'italià Giovanni Lombardi (CSC) i Bjorn Luekemans (DVL), segon i tercer respectivament. Aquest dijous es disputarà la quarta etapa de 167 quilòmetres entre Vitòria i Alsasua.

El conjunt que dirigeix Eusebio Unzué, l'Illes Balears, travessa un bon moment. Si Aitor Osa va aconseguir el lideratge de la cursa en la segona etapa, avui un corredor seu ha guanyat la tercera. Alejandro Valverde s'ha imposat en la jornada a l'esprint. Malgrat tot, no ho ha tingut gens fàcil ja que el grup ha hagut de treballar de valent per neutralitzar una escapada a l'últim quilòmetre de la cursa. D'altra banda, en la seixanta-setena edició de la Gant-Wevelgen, inclosa dins el calendari de l'UCI Pro Tour, victòria per al ciclista local Nicco Mattan, que ha superat en els últims 200 metres el català Joan Antoni Flecha.