Xavier García Albiol, aquest divendres valorant la sentència del TC (ACN)
Xavier García Albiol, aquest divendres valorant la sentència del TC (ACN)
Barcelona

Albiol, satisfet amb la decisió del TC, mentre ERC i CSQEP la critiquen

Pel líder del PP l'anul·lació d'estructures d'estat és una "excel·lent notícia", mentre Sergi Sabrià, d'ERC, la qualifica d'"agressió", i Joan Coscubiela, de CSQEP, afirma que el TC s'ha "extralimitat"

RedaccióActualitzat

El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, s'ha mostrat aquest divendres molt satisfet per la sentència del Tribunal Constitucional que declara inconstitucional la creació de l'Agència Tributària catalana i altres organismes i mecanismes impulsats per la llei 3/2015 del Parlament de Catalunya.

En una roda de premsa a la seu del partit després de conèixer la notícia, l'ha considerada "excel·lent" i ha destacat que és "un bany de realisme" per al govern:

"És un cop molt important per a les aspiracions independentistes i deixa absolutament desautoritzat el projecte del govern català. Què li queda a Puigdemont? Absolutament res, ni a ell ni a la resta d'independentistes."

Albiol ha recomanat al president de la Generalitat que presenti un nou "full de ruta creïble i que no fracturi la societat" i l'ha instat a no esperar per "embolicar-se amb l'estelada" l'Onze de Setembre. Si no, ha dit, "més val que convoqui noves eleccions."

ERC crida a "culminar el procés cap a la independència"

Per la seva banda el portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, Sergi Sabrià, ha fet una crida a "culminar el procés cap a la independència" com a "resposta a les agressions" del TC i de l'Estat. En una nota de premsa Sabrià ha assegurat que el TC "actua com la tercera cambra legislativa de l'Estat" i que el seu objectiu "no és jurídic, sinó polític":

"Ja no hi ha res que ens sorprengui d'aquest Estat. Allà on no arriba el govern espanyol, ho fa el TC i si cal anar més enllà, ja hem vist que tenen altres recursos encara més foscos."

Sabrià ha afirmat que l'acció del TC "només fa retrocedir l'autogovern i vulnerar la sobirania del poble de Catalunya", i ha defensat que el Parlament és sobirà.

CSQEP acusa al TC d'"extralimitar-se"

Catalunya Sí Que Es Pot també ha criticat al TC pel que ha considerat una extralimitació:

"El TC s'ha extralimitat en les seves funcions pronunciant-se sobre unes lleis i organismes que encara no existeixen."

Aquesta afirmació l'ha fet el portaveu de la formació política, Joan Coscubiela, que ha defensat que les Agències Tributària i de Protecció Social "poden continuar existint", i ha garantit el suport de CSQEP per ajudar a desenvolupar-les.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut