Alberto Schommer en una imatge d'arxiu. (Foto:EFE)
Schommer, Premi Nacional de Fotografia 2013. (Foto:EFE)
Madrid

Alberto Schommer ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Fotografia 2013

Alberto Schommer ha estat guardonat aquest divendres amb el Premi Nacional de Fotografia 2013, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i que està dotat amb 30.000 euros, per "la seva continuada trajectòria fotogràfica durant més de 50 anys".

RedaccióActualitzat

Alberto Schommer ha estat guardonat aquest divendres amb el Premi Nacional de Fotografia 2013, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i que està dotat amb 30.000 euros.

El jurat ha destacat "la seva continuada trajectòria fotogràfica durant més de 50 anys, en què no només ha abordat tots els temes, sinó que també ha innovat en el mitjà, des del punt de vista tècnic i experimental, i sent testimoni de la transformació cultural i social del país".

Schommer va estar vinculat als moviments més renovadors de la fotografia espanyola durant els anys 50 i la seva trajectòria és plena de reptes formals, guiat sempre per la influència de l'obra d'Irving Penn i William Klein.

Entre els seus treballs més coneguts es troben les sèries de retrats, que des de fa gairebé 40 anys ha publicat en diversos mitjans de comunicació, escenificant-hi el poder, l'economia i la cultura, i component, així, un extens fris de la història recent de l'estat espanyol i de l'escena internacional.

Hi fa un èmfasi especial a la societat nord-americana amb les seves instantànies, convertides en icones d'aquesta societat, d'Andy Warhol, Roy Lichtenstein i Susan Sontag. En la seva trajectòria, a més de la gran sèrie de retrats psicològics, destaquen altres sèries d'espectacular factura, que denoten la creativitat i el domini tècnic de Schommer, com Máscaras i Paisajes Negros.

L'artista ha exposat en nombrosos països i ha estat publicat per les revistes més prestigioses del panorama internacional. El 1996 va ingressar a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i el 2009 el Ministeri de Cultura li va concedir la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts.

Anar al contingut