Mauritània

Al-Qaeda del Magreb Islàmic reivindica el segrest de tres cooperants catalans a Mauritània

El grup terrorista Al-Qaeda del Magreb Islàmic ha reivindicat el segrest dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània, segons la cadena de televisió Al-Jazeera. En un missatge sonor, un portaveu d'Al-Qaeda s'atribueix també el segrest d'un ciutadà francès a Mali i assegura que els governs francès i espanyol rebran informació més endavant.

Actualitzat
Era la primera hipòtesi, ja des del primer moment en què es va saber del segrest dels tres cooperants catalans de l'ONG Barcelona Acció Solidària. Ara, però, ho confirma un comunicat a la televisió Al-Jazeera. El grup terrorista Al-Qaeda del Magreb Islàmic ha reivindicat, a través d'un missatge sonor del seu portaveu, Saleh Abou Mohammed, el segrest d'Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alícia Gámez el 29 de novembre a Mauritània, quan formaven part d'una caravana solidària. També el segrest del ciutadà francès Pierre Camette, segrestat a Mali quatre dies abans.

En el comunicat, el portaveu d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic assegura que dos valents mujahidins han triomfat amb el segrest d'aquests quatre ciutadans europeus en dues accions. En el missatge, a més, s'identifica els segrestats pel seu nom i s'assegura que informaran posteriorment als governs espanyol i francès sobre les reivindicacions que tenen. No es dóna cap pista del parador dels ciutadans segrestats.

De moment, l'ambaixada espanyola a Mauritània no ha confirmat res d'aquesta reivindicació, que arriba nou dies després del segrest.

Des de Brussel·les, on assisteix a una reunió dels ministres d'Afers Exteriors de la UE, Miguel Ángel Moratinos, ha reaccionat amb cautela davant del comunicat d'Al-Qaeda. Tot i recordar que des del principi el govern espanyol va sospitar que Al-Qaeda es trobava darrere del segrest, Moratinos ha dit que se n'està verificant l'autenticitat. El ministre ha demanat "discreció i tranquil·litat" per poder alliberar els cooperants com més aviat millor.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut