La dinàmica de l'euríbor torna a ser alcista (iStock/AmnajKhetsamtip)

Així evoluciona l'euríbor, que remunta al març fins al 3,72% i torna a encarir hipoteques

Amb la dada del març, els préstecs variables amb revisió anual pujaran uns 180 euros anuals

RedaccióActualitzat

S'ha tancat l'euríbor del mes de març, que puja cinc dècimes i queda fixat en el 3,72%, cosa que encarirà les hipoteques a tipus variable un mes més. L'índex amb què es calculen la majoria d'hipoteques es resisteix a baixar, i el Banc Central Europeu no es decideix a retallar els tipus d'interès.

Totes les persones que tinguin contractada una hipoteca variable amb revisió anual hauran d'esperar més per poder veure alguna reducció en les quotes dels seus préstecs, que amb la dada de març pujaran de mitjana entre 7 i 15 euros al mes. Això suposa un augment d'uns 180 euros anuals.

La dinàmica de l'euríbor torna a ser alcista, després d'haver encadenat tres descensos consecutius entre el novembre del 2023 i el gener d'aquest any. Amb la pujada del març, l'euríbor a 12 mesos firma la segona pujada mensual consecutiva.

 

Aquesta setmana, la taxa diària (amb què cada dia es configura la mitjana mensual) ha escalat fins al 3,75%, el nivell més alt del que portem d'any.


Descensos dels tipus modestos i espaiats

Els experts aposten perquè el Banc Central Europeu comenci a abaixar els tipus d'interès a partir del mes de juny, però, tal com va dir la seva presidenta, Christine Lagarde, el camí cap al sud pot estar ple de pauses. Per tant, els descensos, a més de modestos, podrien ser espaiats en el temps.

Recordem que els tipus a la zona euro estan al 4,5%. Si la inflació continua apuntant a la baixa, els analistes creuen que hi podria haver fins a tres retallades de tipus aquest 2024.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut