Nova York

Ahmadinejad diu als EUA que cal investigar més sobre l'Holocaust i nega que al seu país hi hagi homosexuals

El president de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, està atraient totes les mirades en el decurs de la seva estada a Nova York. Durant la seva conferència a la Universitat de Colúmbia, on se l'havia convidat, Ahmadinejad no va decebre l'auditori i, lluny de defugir polèmiques, en va generar de noves: va insistir que cal investigar més sobre l'Holocaust jueu i va negar que al seu país hi hagi persones homosexuals. Després que la invitació del president iranià motivés fortes crítiques entre l'alumnat, Ahmadinejad va ser presentat pel mateix rector de la Universitat com un president que tenia característiques de dictador i com un ignorant, pel fet de negar l'Holocaust jueu.

Actualitzat
Li van impedir l'accés a la "zona zero" de Nova York, però no li van poder impedir que intervingués davant d'un atent auditori, a la Universitat de Colúmbia. Malgrat això, el president iranià, Mahmud Ahmadinejad, es va trobar un ambient crític respecte de les seves afirmacions. El mateix rector de la Universitat, Lee Bollinger, va ser molt clar a l'hora de qualificar l'actitud més que discutible que manté el president iranià respecte a l'Holocaust jueu: "Quan vostè ve a un lloc com aquest, aquestes afirmacions el fan ridícul. Pot ser un provocador o un inculte sorprenent."

Ahmadinejad, que en diverses ocasions ha posat en dubte l'Holocaust jueu, va afirmar en aquesta ocasió que no dubtava de l'Holocaust, però que calia investigar més, com també s'havia de saber més sobre qui hi havia darrere dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 a Nova York, tenint en compte tot el que ha passat després. Pel president iranià, l'Holocaust jueu està afectant el poble palestí, que no va tenir res a veure amb la barbàrie nazi.

D'altra banda, la seva resposta a un estudiant sobre la inexistència de persones homosexuals a l'Iran va provocar les rialles d'alguns assistents. "A l'Iran no tenim homosexuals com al vostre país. No tenim homosexuals, al nostre país. A l'Iran no tenim aquest fenomen. No sé qui us ha dit que nosaltres en teníem." Les protestes a l'exterior de la Universitat contra el president iranià no van faltar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut