Gavà

Admès a tràmit el recurs de Foment contra el projecte Llevant Mar a Gavà

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el recurs presentat per Foment contra el projecte urbanístic de Llevant Mar, a Gavà. Es tracta d'una zona situada a uns tres quilòmetres en línia recta de les pistes de l'aeroport de Barcelona, on es volen fer 237 habitatges, un hotel i tres equipaments municipals. Segons el ministeri, aquesta zona està massa a prop de l'aeroport, però l'Ajuntament de Gavà i la Generalitat hi donen suport.

Actualitzat
El projecte, promogut per Vioca Grup Immobiliari, compta amb el vistiplau de l'Ajuntament i la Generalitat, que han imposat diverses normes urbanístiques per fer compatible l'habitabilitat de les cases amb el funcionament de l'aeroport.

Foment, però, entén que el nou barri que es vol construir podria estar afectat per les servituds acústiques de l'aeroport i per aquest motiu s'ha presentat el recurs.

L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, no comparteix aquesta opinió. Segons diu, fins i tot en la tramitació de les noves servituds acústiques "el sector on s'ha de fer el projecte està fora de les servituds futures" i, per tant, no es troba dins la zona afectada. "No entenem ben bé aquesta nova oposició", ha apuntat l'alcalde.

En cas que el projecte urbanístic no es pugui executar els propietaris haurien de ser indemnitzats econòmicament per part de l'administració.
Anar al contingut