Bitllet de 500 euros
Bitllet de 500 euros

Adéu al bitllet de 500 euros: el Banc Central Europeu vol deixar d'imprimir-lo

Segons assegura "The Wall Street Journal" el Banc Central Europeu anunciarà demà la mesura, que vol perseguir el blanqueig i altres activitats delictives

RedaccióActualitzat

El Banc Central Europeu podria anunciar aquest dimecres la fi dels bitllets de 500 euros, segons informa la versió digital de "The Wall Street Journal". La mesura vol perseguir el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme "sense deixar rastre" segons apunta el diari.

Segons una font consultada per aquest mateix mitjà, hi ha una majoria del Consell de Govern del BCE que vol acabar amb aquests bitllets. Si s'acaba aprovant aquesta mesura, el bitllet de màxim valor d'Europa seguirà sent de curs legal i es permetrà bescanviar-lo en qualsevol banc central de la zona euro, però no s'imprimirà cap més sèrie amb aquest valor.

El president del BCE, Mario Draghi, ja va admetre al febrer que la institució que lidera estava "considerant" retirar de la circulació els bitllets de 500 euros per la "creixent preocupació" de l'opinió pública perquè són utilitzats per a activitats delictives, com la corrupció o el finançament del terrorisme.

Anar al contingut