Imatge de diversos integrants de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona (ACN)
Imatge de diversos integrants de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona (ACN)
Barcelona

Ada Colau elimina la banda de música de la Guàrdia Urbana

Els sindicats de la Guàrdia Urbana han anunciat que demanaran explicacions

RedaccióActualitzat

La banda de música de la Guàrdia Urbana de Barcelona, creada l'any 1954, serà eliminada. Així ho ha comunicat el govern municipal d'Ada Colau, que ha decidit dedicar la Unitat Muntada a patrullar zones forestals i a vigilar el medi ambient.

Una portaveu de l'ajuntament ha confirmat que la banda de música, formada per 40 agents, no seguirà tocant música, però seguirà participant en cavalcades i actes representatius. Tot i que els sindicats de la Guàrdia Urbana han acollit amb sorpresa aquesta decisió i han anunciat que demanaran explicacions, la portaveu de l'ajuntament ha assegurat que la decisió ja havia estat comunicada als afectats.

Aquesta decisió figura en el pla director de l'Ajuntament de Barcelona previst per reduir les tasques protocol·làries o de representació del cos i en concret de la Unitat Muntada, a la qual pertany la banda de música, per reorientar-se a tasques més pròpiament policials i de servei públic. En concret, la Unitat Muntada té un pressupost anual de poc més de 3 milions d'euros destinats actualment a "un context urbà i no rural", cosa que provoca "obstacles operatius a l'hora de dur a terme les tasques policials".

És per això que, a partir d'ara, la Unitat Muntada es vincularà més a l'àmbit forestal i oferirà coneixements específics en la gestió d'emergència als espais naturals. D'aquesta manera, la Guàrdia Urabana es podrà acostar a "llocs d'accés més complex per camins no accessibles per a vehicles de motor" com el parc natural de Collserola o el parc de la Ciutadella. Per poder vincular a partir d'ara la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana amb el patrullat forestal, l'ajuntament oferirà formació específica d'assumptes de medi ambient als seus agents.

Anar al contingut