Ayuso ha atès els mitjans aquest dimarts a Castelldefels (Europa Press/David Zorrakino)

La Fiscalia acusa la parella d'Ayuso de defraudar 350.000 euros amb factures falses

Ayuso assegura que "no hi ha hagut ni trames, ni xarxes paral·leles, ni res del que està intentant fer La Moncloa"

RedaccióActualitzat

Alberto González Amador, parella d'Ayuso des del 2021, hauria defraudat a Hisenda 350.951 euros entre el 2020 i el 2021 mitjançant factures falses i societats pantalla.

Així figura en una denúncia que la Fiscalia Provincial de Madrid va presentar al jutjat el 5 de març després de rebre un informe de l'Agència Tributària. El seu contingut l'ha avançat aquest dimarts eldiario.es i TV3 també hi ha tingut accés.

Hisenda va detectar moviments sospitosos de les societats de González Amador i va obrir una investigació fa dos anys sobre les declaracions presentades el 2021 i el 2022.

15 factures falses per desgravar despeses fictícies

L'empresari hauria presentat factures falses --de serveis que mai s'haurien prestat-- a través d'empreses externes amb l'objectiu de rebaixar els beneficis extraordinaris de les seves societats Maxwell Cremona Ingeniería i Procesos para el Fomento del Medioambiente, així com per les activitats de Masterman & Whitaker Medical Supplies and Health Process Engineering.

En total, segons consta en la denúncia, són 15 factures falses per despeses fictícies per un valor total d'1.711.980 euros que li van permetre desgravar despeses que mai es van fer i pagar aquests 350.951 euros menys en impostos: 155.000 en l'impost de societats del 2020 i 195.951,41, en el del 2021.

En el primer any de la pandèmia, el 2020, la facturació de l'empresari reflectia un increment exponencial, que multiplicava per sis els seus comptes anuals, però només va declarar 8.400 euros de benefici utilitzant la desgravació per les factures falses.

A més, segons la denúncia, González Amador va fer servir una empresa pantalla que va adquirir el 2020.

L'Agència Tributària va remetre les conclusions de la seva investigació el 23 de gener passat a la Fiscalia de Madrid, que ara ha presentat la denúncia. S'acusa Alberto González Amador de tres delictes: dos de frau fiscal i un tercer de falsedat documental.

La denúncia també es dirigeix contra quatre persones que s'haurien prestat a emetre factures falses.

Ayuso acusa La Moncloa d'una campanya contra ella

"Ara tocava el nòvio. És part del que pateixo des de fa cinc anys", ha dit Isabel Díaz Ayuso preguntada per la denúncia, des de Castelldefels, on és aquest dimarts. Segons ella, des del 2019, quan va ser investida per primer cop presidenta de la Comunitat de Madrid, li han "fet vestits" a partir de persones del seu entorn.

Sobre la investigació a la seva parella, ha argumentat que "sabia que el que fa és afrontar una inspecció d'Hisenda" i "en tot cas, això no té res a veure amb la Comunitat de Madrid".

"No hi ha hagut ni trames, ni xarxes paral·leles, ni res del que està intentant fer La Moncloa, que em consta que des de primera hora està trucant les televisions demanant més llenya al foc".

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, també l'ha desvinculat de la investigació. "Si hi ha una inspecció de l'Agència Tributària que afecta la parella de la senyora Ayuso, la parella de Díaz Ayuso haurà de respondre", ha afirmat en una entrevista a Onda Cero. "Que jo sàpiga, Isabel Díaz Ayuso no té cap inspecció de l'Agència Tributària", ha afegit.

"Més transparència i menys fruita"

També s'hi ha referit la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría. "Crec que és urgent i necessari que la senyora Ayuso doni les màximes explicacions com més aviat millor".

"Li demano més transparència i menys fruita", ha afegit, fent referència a una de les frases que ja s'ha convertit en un clàssic en l'hemeroteca de la presidenta madrilenya.

Posteriorment, a través de les xarxes, Ayuso ha assenyalat que la fiscal en cap de la Fiscalia Provincial de Madrid va ser directora general de Justícia amb Zapatero.

Li ha respost el ministre de Transports, Óscar Puente, que menciona el cap de gabinet de la presidenta madrilenya per dir que "se li n'ha anat la mà amb la dosi de populisme".

ARXIVAT A:
Frau fiscalIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut