EuropaPress_4023635_concejales_psc_guanyem_badalona_junts_erc_badalona_comu_podem_registran
Els regidors de l'oposició que divendres passat van registrar la petició per la moció de censura (Kike Rincón / Europa Press)

Acord a Badalona: PSC, ERC, En Comú i Junts governaran després de la moció a Albiol

El socialista Rubén Guijarro substituirà l'alcalde popular Xavier García Albiol, el nom del qual va aparèixer als anomenats "papers de Pandora"

Actualitzat

Després d'acordar la moció de censura que pretén fer fora Xavier García Albiol de l'alcaldia de Badalona, els grups de l'oposició portaven uns dies negociant quina seria la formació del nou govern a l'ajuntament.

La tarda d'aquest dilluns, PSC, Esquerra-Avancem, En Comú Podem i Junts han anunciat que finalment s'han posat d'acord: el socialista Rubén Guijarro serà el nou alcalde de la quarta ciutat més poblada de Catalunya

De moment, no ha trascendit res més d'un acord que, segons han anunciat els partits, serà presentat durant els propers dies.

La principal absència en aquest acord és la de Guanyem Badalona, la segona força a l'oposició. En un principi, des del partit es va anunciar que no pretenien formar part del nou govern, però aquest dilluns han proposat un govern de concentració que inclogui els 16 regidors que fins ara eren a l'oposició.

L'últim dia de Xavier García Albiol com a alcalde de Badalona serà el 8 de novembre, quan es farà un ple extraordinari per tirar endavant la moció de censura que es va registrar després que Albiol va aparèixer als anomenats "papers de Pandora".

Guijarro serà el quart alcalde de Badalona en quatre anys, després de Dolors Sabater, Álex Pastor i Xavier García Albiol.

ARXIVAT A:
Xavier García Albiol
Anar al contingut