Santander/Alacant

Acebes diu que el PSOE no diferencia entre "terroristes i víctimes" i Zapatero afirma que al govern no el preocupen els insults del PP sinó la fi de la violència

Continuen els enfrontaments entre el govern del PSOE i el PP en relació amb el procés de pau. El secretari general dels populars, Ángel Acebes, ha dit que lamenta "profundament" que el PSOE "ja no sàpiga distingir terroristes de víctimes" i ha acusat els socialistes de eximir-se "de manera covarda" i eximir ETA del possible fracàs de les negociacions de pau per atribuir-lo al PP. Ben al contrari, el president José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que al govern no l'han de preocupar "els insults i les desqualificacions" del PP, sinó "que no hi torni a haver una víctima del terrorisme".

Actualitzat

Ángel Acebes ha obert avui a Santander la escola d'estiu del PP amb un atac a les converses amb ETA anunciades pel govern. El secretari general popular ha afirmat que "no podem fer com si no passés res mentre els terroristes guanyen terreny i el govern rendeix cada dia una defensa més de la Constitució". Segons Acebes, el PSOE fa una política de "tot val" contra el PP i ha assegurat que acabaran dient que Ramón Rabanera, diputat general d'Àlaba i membre del PP que ha patit un atac a la seva acadèmia, demani perdó a Batasuna per defensar "la llibertat i la democràcia al País Basc". Acebes ha afegit que està segur que Batasuna no condemnarà aquest atac.

En relació amb el procés de pau, el president José Luis Rodríguez Zapatero ha dit en una intervenció en el Festival de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes que se celebra a Alacant que es assumible qualsevol desqualificació o insult. Per Zapatero, "no ens ha d'afectar per a res perquè treballem per a una finalitat molt noble". Segons el president del govern, l'única cosa que ha de preocupar els socialistes és "que no hi torni a haver una víctima del terrorisme".

Anar al contingut