Taxistes amb una pancarta que exigeix "respecte estricte de la llei" i en contra de la competència "oculta", a l'Arc de Tri…
Taxistes amb una pancarta que exigeix "respecte estricte de la llei" i en contra de la competència "oculta", a l'Arc de Triomf, a la manifestació del 16 de març del 2017 (ACN)

Acaba la vaga de dotze hores del taxi a Barcelona contra la concessió de llicències de lloguer de vehicles amb conductor

ACN Barcelona.-Els taxistes de Barcelona han acabat a les vuit del vespre la vaga de dotze hores que ha deixat sense servei els ciutadans de la capital catalana i de la seva àrea de confluència urbana. L'aturada ha tingut un seguiment massiu i ha servit per exigir que es freni la concessió de 3.000 noves autoritzacions per vehicles de lloguer amb conductor a la capital catalana, que poden ser adquirides per plataformes com Uber. El punt àlgid de la iniciativa ha estat la manifestació que ha anat des de l'Arc del Triomf fins a la Plaça Sant Jaume, passant pel Parlament.

Aquesta manifestació ha congregat centenars de taxistes que han sortit caminant des d'Arc de Triomf cap al parc de la Ciutadella. "No hi ha feina per a més llicències VTC, d'aquí que aquests vehicles estiguin obligats a funcionar com a taxis i a ocupar el servei que ara dóna el taxi. Les dues coses no són compatibles", ha sentenciat el portaveu de l'ATC, el sindicat que convocava la vaga, Pedro García, abans d'iniciar la marxa. La manifestació s'ha iniciat a les 10.00 h i després d'arribar al Parlament, on representants dels taxistes han estat rebuts per la majoria de grups parlamentaris, s'ha dirigit fins a la plaça de Sant Jaume.Segons fonts sindicals els representants parlamentaris han mostrat la voluntat de crear una comissió per fer seguiment de les noves normatives de concessió d'autoritzacions per vehicles de lloguer amb xofer.Un cop a la cèntrica plaça barcelonina s'han viscut moments de tensió quan un grup de taxistes s'ha abocat amb violència sobre la porta principal de l'Ajuntament amb la intenció d'entrar-hi per la força, després d'haver sabut que l'alcaldessa, Ada Colau, no els rebria. Davant d'aquest fet la Guàrdia Urbana ha tancat la porta principal, cosa que ha provocat que els manifestants hi llencessin ampolles de plàstic i vidre, ous i llaunes de begudes.Fonts municipals han manifestat que l'agenda del dia de l'alcaldessa ha impedit poder fer la reunió que reclamaven els taxistes i que s'havia ofert com a alternativa una trobada amb la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, cosa que no han acceptat els delegats del taxi.Prèviament a l'incident, l'Ajuntament de Barcelona havia donat "ple suport" a les reivindicacions dels taxistes i havia demanat a la Generalitat que faci un seguiment i controli les llicències que atorga de vehicles amb conductor (VTC), que són les que, a parer dels taxistes, poden obrir la porta a plataformes com Cabify i Uber. La regidora de Mobilitat i presidenta de l'Institut Metropolità del Taxi, Mercedes Vidal, ha rebutjat la "intrusió" de 3.000 vehicles més a Barcelona i ha defensat el servei "regulat i de qualitat" de taxi que es presta a la capital catalana.

Anar al contingut