Un dels atracadors saltant el taulell i apuntant amb una pistola al treballador (@mossos)
Un dels atracadors saltant el taulell i apuntant amb una pistola al treballador (@mossos)

A presó un home i una dona acusats de robar a 8 oficines de Correus

Havien aconseguit un botí de 40.000 euros en efectiu i més de 1.000 euros en segells

RedaccióActualitzat

Els Mossos han detingut un home i una dona acusats de robar a vuit oficines de Correus en només 20 dies.

Els detinguts havien aconseguit un botí de 40.000 euros en efectiu i més de 1.000 euros en segells. A més, també se'ls relaciona amb una dotzena de robatoris amb violència a domicilis de Catalunya.

El primer robatori violent va ser el 18 de juliol a l'oficina de Correus de Lliçà de Vall. En aquell moment, la investigació va determinar que estarien relacionats amb altres robatoris a oficines petites de Correus de Sant Joan Despí, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Palau-Solità i Plegamans, Badalona, Tiana i Caldes de Malavella.

Els presumptes atracadors sempre seguien el mateix "modus operandi". Entraven a les oficines a primera hora del matí amb passamuntanyes i ensenyant les armes de foc als clients i treballadors. Exigien tots els diners en efectiu i retenien totes les persones en una sala, per esperar l'obertura del retard de la caixa forta. Després, marxaven ràpidament de lloc.

Els agents els van detenir el passat 6 d'agost a la Jonquera quan intentaven fugir després de cometre dos robatoris. Van passar a disposició judicial als jutjats de Granollers que tutelaven la investigació el dia 8 d'agost, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

En els escorcolls, els Mossos hi van trobar grans quantitats de diners en efectiu, roba que portaven en els robatoris, roba de marques de luxe i una de les armes utilitzades en els robatoris.

Els presumptes lladres, de 22 i 24 anys, formarien part del grup criminal Lanzas Internacionales. La dona la coneixen com "la Princesa" i té un llarg historial en el seu país, a Xile, ja que liderava una banda de lladres de cotxes.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Anar al contingut