Barcelona

A Barcelona, el temps de tramitació per obtenir llicències d'activitat es redueix a la meitat

L'Ajuntament de Barcelona ha reduït els terminis de tramitació de llicències per facilitar les coses a les noves iniciatives i així fomentar la reactivació econòmica. La mitjana de dies per obrir un bar o una botiga a la ciutat de Barcelona és ara d'uns 5 dies de mitjana.

RedaccióActualitzat


L'Ajuntament de Barcelona ha decidit facilitar les coses a les noves iniciatives reduint aquest 2013 a 70,7 dies el temps que es triga en obtenir una llicència d'activitat, la meitat del temps que es necessitava el darrer 2012. A més a més, el 75% de la borsa de llicències pendents de tota mena, algunes d'elles acumulades des de feia força anys, s'han resolt finalment.

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament, Antoni Vives, ha destacat aquestes xifres en una roda de premsa on s'ha fet el balanç dels resultats obtinguts després dels canvis fets en els processos de tramitació de llicències l'any 2012. Així doncs, els tràmits administratius per poder posar en marxa una benzinera o uns laboratoris mèdics duraran uns 70 dies mentre que l'any 2011 els interessats s'hi passaven 185 dies. També s'ha guanyat rapidesa és en els passos burocràtics per obrir un bar, una botiga o algun altre negoci a la ciutat de Barcelona, tràmits que ara es poden fer en na mitjana de 5 dies.

En el cas de les obres majors es requereixen uns 101 dies per dur a terme la tramitació i per a les obres menors se'n necessitaran només una mtjana de 2,8. L'objectiu d'aquest canvi, ha explicat Antoni Vives, és aconseguir que els processos de tramitació de llicències per a nous emprenedors siguin més senzills i fàcils per poder així crear activitat econòmica.

Durant l'any 2012 es van presentar aproximadament 85 mil sol·licituds de llicència, de les quals se'n van resoldre més del 98%.


Anar al contingut