Cécile Kyenge, d'origen congolès, és ministra d'Integració.
Cécile Kyenge, d'origen congolès, és ministra d'Integració. (Foto: EFE)
Roma

Uns feixistes llancen plàtans a la ministra italiana d'origen congolès que va ser comparada amb un orangutan

Després de ser comparada pel vicepresident del Senat amb un orangutan, la ministra italiana d'Integració, Cécile Kyenge, d'origen congolès, ha estat objecte d'un altre acte d'intolerància i menyspreu per part de militants feixistes que li van llançar plàtans. "Amb la gent que mor de fam i la crisi, és trist desaprofitar menjar així", ha dit la ministra a través del Twitter.

RedaccióActualitzat
Després de ser comparada pel vicepresident del Senat amb un orangutan, la ministra italiana d'Integració, Cécile Kyenge, d'origen congolès, ha estat objecte d'un altre acte d'intolerància i menyspreu cap a la seva persona. Els fets van passar en una festa del progressista Partit Democràtic (PD) del primer ministre, Enrico Letta, a la localitat de Cervia, al nord-est d'Itàlia, quan militants del moviment d'extrema dreta Forza Nuova infiltrats van llançar plàtans a l'escenari on la ministra intervenia.

"Amb la gent que mor de fam i la crisi és trist desaprofitar menjar així", ha afirmat Kyenge en un missatge a través del Twitter.

Donat l'alt nivell de crispació generat en l'extrema dreta al voltant de la primera ministra negra d'Itàlia, la presència policial durant la festa no va ser suficient per evitar el llançament de plàtans. "Hi havia un grupet d'opositors, però ningú els va veure. Es van escapar de seguida. Ha de ser gent que a la vida recull el que sembra" ha declarat Paola de Micheli, del PD. "La ministra no va comentar l'episodi de manera particular, també perquè és una persona educada", va dir als periodistes Micheli, que era present en el moment dels fets.

La vigília de la festa, també militants de Forza Nuova van posar tres maniquins tacats amb pintura que simulava sang en el mateix lloc on es va celebrar la festa del PD. Al costat, van deixar pamflets contra el pla del govern italià per donar la nacionalitat als fills d'immigrants nascuts a Itàlia, perquè, segons ells, "la immigració mata".

Aquests últims episodis se sumen a altres agressions ofensives contra la ministra, començant pel comentari, el juny, d'una exconsellera de la secessionista Lliga Nord, Dolors Valandro, a través del Facebook. Valandro, expulsada del partit per això, va ser condemnada a 13 mesos de presó i 3 anys d'inhabilitació per instigació a cometre actes de violència sexual per motius racials després d'haver preguntat si no hi hauria ningú que "violés" Kyenge després que aquesta va defensar els immigrants un cop es va saber que un home d'orígen africà havia intentat abusar de dos joves.

En la nit del 13 de juliol, el vicepresident del Senat i exministre de Simplificació Normativa, Roberto Calderoli, també de la Lliga Nord, va provocar una gran polèmica en comparar Kyenge amb un orangutan, pels seus trets físics, comentari pel qual la majoria de grups polítics van demanar, sense èxit, la seva dimissió.
Anar al contingut