Barcelona

Tretze detinguts a Barcelona per la instal·lació pirata del Windows Vista

Tretze detinguts a Barcelona en un cop policial contra la instal·lació pirata del sistema operatiu Windows Vista i el paquet ofimàtic de Microsoft Office per part de quatre empreses dedicades a la venda de productes informàtics. Els detinguts són els administratius de les quatre empreses, que es dedicaven a vendre ordinadors que disposaven del sistema operatiu de Microsoft i del paquet ofimàtic Office, que havien estat carregats de forma fraudulenta sense la llicència de la companyia.

Actualitzat

L'operació policial, denominada "Info", va arrencar arran de la denúncia presentada pel gabinet jurídic de Microsoft Corporation, que va detectar un presumpte delicte d'infracció de drets de la propietat intel·lectual per la comercialització d'ordinadors amb els seus productes sense llicència. A banda, a les quatre empreses investigades s'hi instal·laven també els programes de forma pirata als usuaris que hi anaven amb el seu ordinador, i que d'aquesta manera pagaven un preu més reduït que el del producte oficial.

Dels tretze detinguts, deu són de nacionalitat espanyola i els tres restants són russos. A banda dels arrestos, la policia ha confiscat 180 discos pirates amb els quals instal·laven el programa Windows Vista i el paquet Office. Els detinguts estan acusats d'un delicte continuat contra la propietat intel·lectual.

De moment, no s'ha pogut determinar la quantitat exacta d'ordinadors venuts i de programes falsos instal·lats, malgrat que segons les fonts policials és "molt important" i ha provocat un "greu perjudici econòmic" a la companyia informàtica.

Anar al contingut