Pluges d'entre 5 i 15 litres per metre quadrat al litoral i prelitoral català

Aquest dijous de la tarda s'han produït pluges d'entre 5 i 15 litres per metre quadrat al litoral i prelitoral català

RedaccióActualitzat

Tarda de xàfecs a Catalunya, que han afectat sobretot la costa, el prelitoral i la Catalunya Central. La pluja ha estat protagonista aquest dijous a bona part del país i s'espera que ho continuï sent aquest divendres i durant el cap de setmana.

El temporal de llevant ha deixat ja quantitats entre 5 i 15 litres per metre quadrat al litoral i el prelitoral de les comarques de Barcelona i Tarragona. De cara a la nit i matinada, les pluges descarregaran amb intensitat i alguns punts podrien rebre precipitacions d'entre 50 i 100 litres per metre quadrat. A partir d'aquest divendres, la pluja es pot estendre per gran part de Catalunya, tot i que amb intermitències.

De cara al cap de setmana, la precaució ha de ser màxima. Sumant les acumulacions del cap de setmana, alguns punts del litoral i el prelitoral podrien superar els 200 litres per metre quadrat.

Activat l'Inuncat

Protecció Civil ha activat aquest dijous al matí el pla Inuncat per previsió de pluges "intenses", acumulacions i temporal de llevant en els propers dies. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) espera intensitats que poden arribar a 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a les comarques del litoral i el prelitoral i que, localment, poden anar acompanyades de tempestes.

El fet que el temporal afecti directament els municipis costaners incrementa el risc d'inundacions per les dificultats que pot provocar el sobreeiximent de rius i rieres al litoral.

Afectacions de trànsit

La pluja també ha portat problemes a la circulació viària. Tant la Ronda Litoral com la Ronda de Dalt han estat col·lapsades a la tarda amb cues en sentit Trinitat, fins i tot força estona després que deixés de ploure. A la Ronda Litoral, la via amb més problemes, les retencions han ocupat 17 quilòmetres entre el Port i el Nus de la Trinitat, mentre que a la Ronda de Dalt s'han acumulat retencions de fins a 11 quilòmetres.

També a altres accessos a la capital hi ha hagut cues. És el cas de la C-58, a l'alçada de Montcada i Reixac; la B-23, a Esplugues de Llobregat o l'A-2, a Sant Joan Despí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut