Ordinadors que processen milers de dades mèdiques de pacients.
L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries es compromet que en una primera fase aquestes dades quedaran limitades als centres d'investigació de titularitat pública.
Barcelona

Salut torna a rectificar i decideix vendre les dades sanitàries dels pacients amb finalitats científiques

L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries es compromet que en una primera fase aquestes dades quedaran limitades als centres d'investigació públics

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut torna a rectificar i ha decidit, finalment, vendre a una empresa privada amb finalitats científiques les dades sanitàries que recopila la sanitat pública sobre els usuaris. Davant les crítiques sobre el risc que comporta i l'ús que es pot fer d'aquestes dades personals, l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, que depèn del Departament de Salut, va decidir que es feia enrere en el projecte. Però aquest dijous va rectificar i va anunciar que tira endavant la comercialització d'aquestes dades.

Tant el Departament de Dret de la Universitat de Barcelona com l'Observatori de Bioètica van alertar del perill que comporta en el context de noves tecnologies deixar en mans privades aquesta informació. També adverteixen que d'aquesta manera es pot vulnerar la intimitat i la confidencialitat dels usuaris de la sanitat.

Arran d'aquests recels, l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries s'ha compromès que en una primera fase aquestes dades quedaran limitades als centres d'investigació de titularitat pública.

Anar al contingut