Imatge de l'antiga fàbrica de Can Sanpere.
Premià de Mar demana l'expropiació de Can Sanpere.
Premià de Mar

Els veïns de Premià de Mar demanen a l'Ajuntament que expropiï Can Sanpere

Un total de 1.968 persones han votat a la consulta popular i el 80% ha apostat per destinar els terrenys a zona verda i equipaments

RedaccióActualitzat

Un total de 1.968 persones han votat entre el 12 i el 20 de desembre en la consulta popular sobre el futur de l'espai que ocupa l'antiga fàbrica Can Sanpere de Premià de Mar. 1.570 premianencs han votat Sí a l'expropiació (el 79,8%), mentre que 371 han votat No (18,9%). El 17% han votat en blanc i el 10% dels vots han estat nuls (0,51%).

Amb aquests resultats, els veïns donen llum verda a l'Ajuntament per expropiar els terrenys de l'antiga fàbrica tèxtil, immersos en un llarg litigi judicial amb la propietat, a mans de Núñez y Navarro, per així convertir la parcel·la en una gran zona verda i d'equipaments.

L'operació està valorada en 3,9 milions d'euros i el consistori defensa que pot assumir la inversió.

Defensa del SÍ

Tots els partits polítics de l'Ajuntament, així com la plataforma Can Sanpere 100% públic, han defensat el Sí a l'expropiació de l'antiga fàbrica, en desús des del 1994 i destinada a la producció de seda per a paracaigudes, uniformes militars i roba per a la llar. La Coordinadora d'Associacions de Veïns, per la seva banda, no s'ha posicionat en el conflicte i ha plantejat dubtes sobre les conseqüències fiscals que podria tenir per als veïns, així com els costos posteriors d'enderroc i reurbanització de l'entorn.

Núñez y Navarro

La constructora Núñez y Navarro, emparant-se en un antic planejament, havia obtingut als jutjats la llicència d'obres per fer-hi una nau industrial, però el projecte ha topat amb un fort rebuig veïnal i un pla general actual que descriu Can Sanpere com un espai públic destinat a zona verda i equipaments.
 

Anar al contingut