Prestatgeries d'una farmàcia.
L'ibuprofèn es ven a les farmàcies sense recepta.
Austin

L'ibuprofèn allarga la vida?

Científics nord-americans han trobat que aquest antiinflamatori allarga un 15% la vida d'un llevat, un cuc i una mosca

RedaccióActualitzat

És conegut que l'ibuprofèn, un medicament antiinflamatori no esteroide, és molt útil per tractar la febre i el dolor. També s'ha associat a un menor risc d'algunes patologies relacionades amb l'edat.

Ara, un equip d'investigadors de la Universitat de Texas, als Estats Units, dirigit per Michael Polymenis, ha trobat que l'ibuprofèn és capaç d'allargar la vida a alguns éssers vius. Concretament, a tres habituals dels laboratoris: el llevat "Saccharomyces cerevisiae", el cuc "Caenorhabditis elegans" i la mosca de la fruita o del vinagre, "Drosophila melanogaster".

Els investigadors han trobat que la vida útil d'aquestes espècies s'allargava un 15%. I que no solament vivien més temps, sinó que també semblaven més sanes.

Encara no se sap per què passa això. En l'estudi, que publica la revista "Plos Genetics", es diu que actua inhibint l'absorció de triptòfan, un aminoàcid essencial, necessari per a la formació de la serotonina, un neurotransmissor cerebral.

Fins aquí l'experiment. A partir d'aquí s'ha començat a especular: si l'ibuprofèn tingués el mateix efecte en els éssers humans, s'aconseguiria allargar-los la vida uns 12 anys. Això encara s'ha de provar, però sí que l'experiment obre una via interessant d'investigació.

 

Anar al contingut