Un quiròfan d'un hospital en una imatge de recurs.
Un quiròfan d'un hospital en una imatge de recurs.
Barcelona

L'hospital Vall d'Hebron estrena un quiròfan per tractar cardiopaties complexes pioner a tot l'Estat

Una donació de la Fundació Cellex ha permès a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona obrir un quiròfan capdavanter a l'estat espanyol que farà intervencions sobre cardiopaties complexes.

RedaccióActualitzat
L'hospital Vall d'Hebron de Barcelona estrena un nou quiròfan, pioner a tot l'Estat espanyol, per tractar cardiopaties complexes de forma multidisciplinària. L'espai -que també funciona com a sala d'hemodinàmica- permet fer intervencions cardíaques mínimament invasives i que els riscos postoperatoris també disminueixin, gràcies a un nivell d'esterilitat més sofisticat i a la integració de diferents tècniques d'imatge d'última generació.

La sala es destinarà a la implantació endovascular de vàlvules aòrtiques, la reparació de vàlvules cardíaques o la correcció de defectes congènits en nens i adults sense necessitat de cirurgia oberta.

El nou quiròfan és una donació de la Fundació Cellex dins el seu programa d'ajuda a la innovació tecnològica i a la recerca.

Entre d'altres novetats, la sala disposa de llums de quiròfan, una torre d'anestèsia (on s'agrupen els instruments necessaris per a l'anestèsia), una torre quirúrgica (que agrupa l'instrumental quirúrgic), pressió ambiental positiva (que dificulta l'entrada d'aire a la sala des de l'exterior) i monitors d'imatge duplicats als dos costats de la taula quirúrgica per fer possible la feina dels professionals que se situen als dos costats del pacient durant la intervenció.

Aquesta organització facilita l'acció coordinada d'un elevat nombre de professionals de diferents disciplines -cardiologia, cirurgia, anestèsia, radiologia, infermeria i personal tècnic, sense interferir-se- mútuament.


Anar al contingut