Jocs Olímpics

L'himne espanyol es queda sense lletra perquè el COE la retira per falta de consens

Ningú cantarà l'himne espanyol. Donada la polèmica i la controvèrsia generades -amb filtració inclosa- al seu voltant, el COE ha decidit retirar la lletra que havia d'acompanyar la Marxa Reial i no la presentarà al Congrés perquè sigui aprovada. L'organisme havia de presentar el text el dilluns 21 de gener però la falta de consens l'ha obligat a posposar el projecte.

Actualitzat

La idea de posar lletra a l'himne va sorgir del COE per tal que els esportistes espanyols poguessin enaltir els ànims en els moments previs a la celebració de competicions internacionals. Juntament amb la SGAE, el COE va organitzar un concurs d'on havia de sortir la lletra definitiva però la filtració als mitjans del text en qüestió va obrir un polèmic debat que ha acabat amb la iniciativa.

La polèmica lletra deia així: "Viva España! / Cantemos todos juntos / con distinta voz / y un solo corazón. / ¡Viva España! / desde los verdes valles / al inmenso mar, / un himno de hermandad. / Ama a la Patria / pues sabe abrazar, / bajo su cielo azul, / pueblos en libertad. / Gloria a los hijos / que a la Historia dan / justicia y grandeza / democracia y paz".


Anar al contingut