L'exèrcit ha posat en marxa una operació per trobar el militar desaparegut.
L'exèrcit ha posat en marxa una operació per trobar el militar desaparegut.
Bogotà

L'exèrcit colombià acusa les FARC del segrest d'un soldat

El segrest va tenir lloc pocs dies després que entrés en vigor l'alto el foc indefinit i unilateral decretat per la guerrilla

Actualitzat

L'exèrcit colombià assegura que el soldat desaparegut divendres després d'un combat amb les FARC ha estat segrestat per la guerrilla. L'enfrontament va passar en una zona rural, la vigília del cessament unilateral del foc. En aquesta acció van morir cinc militars i cinc més van resultar ferits.

L'exèrcit ha exigit "l'immediat alliberament i la preservació física i moral" del soldat professional Carlos Becerra Ojeda. S'han desplegat totes les accions necessàries per trobar el militar desaparegut.

L'exèrcit ha condemnat el segrest perquè "viola de manera clara el dret internacional humanitari i els drets humans".

El novembre passat, el segrest del general de l'exèrcit Rubén Darío Alzate, d'un civil i d'un altre soldat va portar el govern colombià a suspendre els diàlegs de pau amb les FARC que es feien a Cuba.

La guerrilla va deixar en llibertat uns dies després Alzate i els seus acompanyants i també van entregar a dos soldats que havien estat segrestats després d'un combat a Arauca, a la frontera amb Veneçuela. Això va permetre que es reprenguessin les negociacions.

El segrest del soldat Becerra Ojeda podria posar en perill els avenços que s'havien aconseguit en l'última tanda de negociacions.

Anar al contingut