La jutge de Sabadell crida a declarar com a imputada Escarp i altres alts càrrecs municipals pels sobresous a l'FMC

Entre els citats a declarar, quatre exalcaldes socialistes, l'exalcalde de Cerdanyola Antonio Morral o l'exalcalde d'Argentona Antoni Soy

RedaccióActualitzat
Noves imputacions en relació amb el cobrament de dietes a la Federació de Municipis de Catalunya. La jutge de Sabadell que investiga el cas ha citat a declarar diversos alts càrrecs municipals de pràcticament tots els partits. Entre ells, l'exregidora de l'Ajuntament de Barcelona i secretària d'Organització del PSC Assumpta Escarp.

A més d'Escarp, la jutge ha citat també vuit exalcaldes, exregidors, exdiputats i exsenadors que havien estat membres del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya entre el 2005 i el 2010. Es tracta de quatre exalcaldes socialistes; Antonio Morral, exalcalde ecosocialista de Cerdanyola; Pere Muñoz, exalcalde republicà de Flix; Víctor Ros, exalcalde del PP a Llavaneres; i Antoni Soy, exalcalde d'ERC a Argentona i exsecretari del Departament d'Indústria de la Generalitat.

Les declaracions es faran al jutjat de Sabadell els dies 2 i 3 de marçLa jutge vol aclarir si van cobrar dietes de forma irregular quan presidia la federació l'exalcalde de Sabadell i principal imputat, Manuel Bustos. D'aquesta manera, la jutge atén la petició de la fiscalia i amplia aquesta investigació per la qual ja hi ha imputats una quarantena d'alcaldes i exalcaldes.

 El primer secretari del PSC es mostra convençut que es tracta d'un error administratiu, pel qual el partit no pensa demanar responsabilitats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut