Una dona amb els llavis pintats de vermell somriu àmpliament deixant veure les seves dents. (Foto: Flickr / El objetivo Aldia)
Imatge d'una dona amb els llavis pintats de vermell
Barcelona

L'ONG Dentistes Sobre Rodes ha atès 700 pacients sense recursos en un any

L'ONG Dentistes Sobre Rodes celebra el primer aniversari posant el seu ofici al servei de les persones amb dificultats econòmiques. Els diners els obtenen del 13% d'ingressos d'una clínica dental convencional ubicada al mateix espai, al barri de Gràcia de Barcelona.

Eva ClotaActualitzat

La crisi econòmica es nota a la butxaca, però també a la boca de molta gent amb dificultats econòmiques, a qui no els arriba el líquid per anar al dentista. Davant d'aquesta situació va néixer, fa un any a Barcelona, l'ONG Dentistes Sobre Rodes, que durant aquest temps ha atès prop de 700 pacients sense recursos i amb risc d'exclusió social.

El perfil de pacient més comú és el d'un home d'entre 45 i 55 anys, amb fills i en situació d'atur, i el tipus de tractaments odontològics que ofereixen la trentena de professionals voluntaris van més enllà de l'extracció.El president d'aquesta ONG, Christian Vargas, explica que han posat centenars de pròtesis en un any, perquè s'han trobat amb "persones que durant anys no han tingut més opció que l'extracció i veiem boques molt mutilades.

L'atenció solidària és possible gràcies al projecte Les 1.001 Dents, que ocupa l'altra meitat del centre ubicat al barri de Gràcia. Es tracta d'una clínica dental convencional, que destina el 13% de l'import de tots els tractaments que fa a Dentistes Sobre Rodes. Així, els pacients que entren per la porta de la primera clínica fan possible que els pacients sense recursos de la segona puguin rebre atenció.

Vargas assegura que "la resposta de la gent ha estat realment increïble" però afegeix que encara necessiten més pacients a Les 1.001 Dents per assumir la demanda de Dentistes Sobre Rodes.

Anar al contingut