Mataró

Acusen un secretari judicial de desallotjar un centre okupa sense tenir l'ordre del jutge a Mataró

El desallotjament sense permís del Centre Social Autogestionat l'Estella l'any 2005 a Mataró arriba a judici deu anys després

RedaccióActualitzat

El desallotjament del Centre Social Autogestionat l'Estella arriba a judici deu anys després. Es jutja el secretari d'un jutjat de Mataró, acusat d'ordenar el desallotjament sense l'autorització del jutge.

S'acusa el secretari, David Atienza, d'usurpació de funcions, coaccions i violació de domiciliEl secretari s'enfronta a una petició de dos anys i vuit mesos de presó i de nou anys i mig d'inhabilitació. A més, també li demanen 60.000 euros d'indemnització per danys morals i econòmics. 

Uns fets de fa deu anys

L'Estella es va okupar l'estiu del 2004. L'empresa propietària de l'antiga fàbrica va denunciar els fets davant el Jutjat d'Instrucció número 1 de Mataró. El jutge va autoritzar l'entrada dels Mossos d'Esquadra per identificar els okupes i iniciar una investigació.

El febrer del 2005 el secretari judicial que acompanyava la policia va ordenar el desallotjament de la nau. El secretari hauria incomplert així la resolució judicial en què s'acordava només l'entrada per identificar els okupes.

A l'interior de l'edifici hi havia quatre joves que no van ser identificats. Sel's va comunicar que havien d'abandonar l'immoble sense poder retirar part de les seves pertinences.

La propietat hi va acudir amb grues i operaris i va començar a enderrocar la nau. Finament, el jutjat de guàrdia de Mataró va ordenar la paralització de totes les actuacions, però els operaris van continuar amb l'enderroc de l'immoble, que va acabar sis dies després.

Anar al contingut