Washington/Amman

Estat Islàmic mostra el pilot capturat de la coalició

Els rebels asseguren que han abatut l'avió, mentre que els Estats Units ho neguen i diuen que l'aparell hauria tingut una avaria

RedaccióActualitzat

Jordània ha confirmat la captura d'un pilot de la seva força aèria que actuava contra Estat Islàmic a la ciutat de Raqqa, a la zona de Síria que controlen els jihadistes. Aquest és el primer presoner que fan els jihadistes entre els membres de les forces de la coalició que lluita contra Estat Islàmic, liderada pels Estats Units.

Els islamistes han informat que han abatut l'avió i han difós per internet fotografies del suposat pilot conduït per combatents, i d'homes que recuperen restes de l'aparell d'un riu o d'un llac. Però, segons els Estats Units, l'aparell podria haver tingut una avaria i el seu pilot ha estat capturat quan ha aterrat.

El secretari general de les Nacions Unides ha recordat a Estat Islàmic la seva obligació de tractar el presoner d'acord amb els tractats internacionals, i Jordània els ha responsabilitzat de la seva seguretat. L'exèrcit jordà ha admès que ha fallat un intent de rescatar-lo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut