En llibertat els tres sacerdots i el professor de religió detinguts per presumptes abusos a menors a Granada

Es tracta de tres sacerdots i un professor de religió

Actualitzat

El jutjat d'instrucció 4 de Granada ha deixat en llibertat amb càrrecs els dos sacerdots i el professor de religió detinguts per presumptes abusos sexuals a menors. El quart detingut, el pare Román, presumpte cap del "clan dels Romanones, ha estat condemnat a presó sota fiança de 10.000 euros. Després de pagar aquesta quantitat, ha quedat també en llibertat.

El jutge instructor els imputa diversos delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual, tal com reclama la Fiscalia. Els acusats han declarat aquest dimecres davant del magistrat després d'estar dos dies incomunicats a la Prefectura Superior de Policia d'Andalusia Oriental, des d'on han estat traslladats al jutjat. Els 3 capellans i el professor de religió han defensat la seva innocència, assegurant que no entenien les acusacions.

Aquesta decisió judicial es produeix després que un segon exescolanet ha denunciat els quatre religiosos detinguts a Granada per suposats abusos sexuals. El jutjat ha obert diligències. L'home va assistir a missa dels 7 als 14 anys. La seva versió es veu reforçada perquè el primer denunciant ja el va esmentar en el seu text acusatori.

Per la seva banda, la delegada d'Ensenyament a Granada, Ana Gámez, assegura que l'escola on feia classes de religió el seglar detingut està consternada i aclaparada. Ha demanat a l'arquebisbat que li retiri la idoneïtat com a professor i recrimina a la cúria granadina que no actués ràpidament davant les denúncies.

Qui primer ho va denunciar i va destapar el cas va ser un jove que ara té 24 anys. El jove ho va comunicar al papa Francesc per evitar que més menors com ell fossin víctimes d'abusos sexuals. Assegura que més capellans i seglars estaven al corrent dels abusos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut