Berlin

El BCE farà compres de deute de 60.000 milions d'euros al mes fins que pugi la inflació

Draghi justifica el seu pla d'estímul pel "persistent" nivell mínim de la inflació

Actualitzat

L'esperat pla de Draghi ja és aquí. El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat un programa de compra massiva de deute públic per valor de 60.000 milions d'euros al mes. La compra començarà el mes de març i s'allargarà fins al setembre del 2016.

Com tots els analistes preveien, Draghi ha tirat endavant, ara sí, el seu pla de mesures per impulsar l'economia europea i combatre la caiguda de preus. Un pla, però que no ha comptat amb la unanimitat dels membres del BCE tot i que ha obtingut un "ampli suport", segons el seu president. Durant la primera sessió de l'any, ha justificat aquesta decisió pel "persistent" nivell mínim de la inflació, molt per sota de l'objectiu a què aspiraven que arribés, "prop" del 2%.

El BCE ha advertit que la inflació seguirà sent "molt baixa o negativa" durant els pròxims mesos i que només repuntarà "gradualment" entre 2015 i 2016.

Alhora, el Consell Executiu del BCE ha acordat que, tal com estava previst, mantindrà els tipus d'interès en el nivell actual, el mínim històric del 0,05%, per ajudar l'economia i evitar que caigui en recessió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut