Sant Joan Despí

ERC espera l'acord per a les eleccions abans del 19 de gener: "Seria un bon regal de Nadal"

Junqueras defensa: "Volem candidatura paraigua i pot ser sense sigles perfectament"

RedaccióActualitzat

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat a "Els Matins" de TV3 una candidatura paraigua "amb molta gent", tot i que ha admès que "pot ser sense sigles perfectament" i, en aquest sentit, ha recordat la "generositat" d'ERC, ha dit, ja que ha posat molts independents com a caps de llista. Esquerra, però, reitera que és "molt més fàcil, productiu i genera majories més grans" buscar un acord amb una part del nom i un punt programàtic comú".

En qualsevol cas, Junqueras està convençut que hi haurà acord sobre les eleccions molt abans del 19 de gener. "Tindrem anunci de la data. L'hem de tenir molt i molt aviat i segur que seria bon regal de Nadal per a qui creu que la independència és bona", ha assegurat. I és que, si no, ha manifestat, "allargarem l'agonia autonòmica".

El líder d'ERC, a més, ha defensat la decisió de posar-se al costat de Convergència i Unió en el primer tràmit dels pressupostos que es debat aquest dimecres al Parlament com a "gest de bona voluntat per intentar afavorir un acord per a les eleccions". Respecte als comptes actual, ha dit que són "inviables del tot" i ha lamentat que "depenen de la bona voluntat del senyor Montoro" i no inclouen "partides per construir les estructures d'Estat." En aquest sentit, ha defensat unes eleccions "com més aviat millor" per tenir "uns pressupostos per fer la independència i que el millor és no perdre el temps.

Junqueras ha admès que parla gairebé cada dia amb el president Mas. Ara bé, ha dit: "La independència no és cosa de dos, es necessita una gran unitat i volem arribar a acords amb tothom". Per tant, ha defensat que la negociació "s'ha de fer de manera tan directa com sigui possible i amb els màxims responsables". "L'important és com bastim un projecte que abraci l'amplíssim ventall de la nostra societat. Hem de procurar que estigui al més obert possible i que afecti partits, però també patronals i associacions", ha dit.

Sobre el "cas Pujol", el líder d'ERC ha assegurat que espera que la justícia "actuï de manera més rigorosa i ràpida possible perquè necessitem seguretat".

Després d'assegurar que ERC sempre ha intentat preservar les figures institucionals de determinades situacions, també s'ha mostrat convençut que el president compareixerà de manera voluntària, com ell mateix ha dit, davant de la Comissió d'Afers Institucionals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut