Barcelona

Catalá desvincula la dimissió de Torres-Dulce de la querella a Mas

Diu que el mateix fiscal general va afirmar que mai admetria pressions i que "això prova la seva independència".

RedaccióActualitzat

La dimissió de Torres-Dulce ha agafat el ministre de Justícia en un acte a Barcelona. Rafael Catalá ha confessat que se sentia "sorprès" per la decisió del fiscal i ha negat pressions polítiques perquè Torres-Dulce presentés una querella contra Mas, Ortega i Rigau.

En unes declaracions a l'Escola Judicial de Barcelona, Catalá ha afirmat que el mateix Torres-Dulce "és el primer que ha reiterat l'absència d'ingerències" en la seva tasca, per la qual cosa ha desvinculat "absolutament" la seva dimissió de la querella contra Mas pel 9-N. Segons el ministre, el fiscal general de l'Estat va dir que mai havia rebut pressions i que, a més, no les admetria. Per Catalá, "això prova la seva independència i el seu funcionament participatiu".

Prèviament, en un comunicat, el govern de Mariano Rajoy ha agraït la feina del fiscal general de l'Estat, que aquest dijous ha presentat la seva renúncia al càrrec per motius personals. Des de l'executiu espanyol es manifesta el "més absolut respecte" per la decisió de Torres-Dulce, a qui s'elogia per la seva "eficàcia i dedicació fidel en les seves funcions".

El Ministeri de Justícia ha destacat que el fiscal general ha actuat sempre "amb plena objectivitat i independència". I ha afirmat que "han estat tres anys de molta feina amb moments difícils i de grans tensions, en què la fiscalia sempre ha mantingut la seva autonomia des del rigor i amb el màxim respecte a la legalitat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut