Barcelona

Caballé accepta una pena de sis mesos de presó i pagar la meitat de la quantitat defraudada a Hisenda

La soprano formalitza l'acord amb la Fiscalia i l'Estat per no haver d'anar a judici i evitar la presó

RedaccióActualitzat

La soprano Montserrat Caballé ha formalitzat l'acord amb la Fiscalia i l'Estat per no haver d'anar a judici i evitar la presó. La cantant ja va reconèixer el frau de més de mig milió d'euros de què se l'acusava, i ara accepta una condemna de mig any de presó i pagar una multa de 240.000 euros, la meitat de la quantitat defraudada.

Previsiblement, Caballé no entrarà a la presó perquè la pena és petita i perquè es podrien tenir en compte diversos atenuants, com el fet d'haver retornat els diners, el seu estat de salut i el fet que té més de vuitanta anys.

A principis de novembre, la soprano va arribar a un pacte amb la Hisenda espanyola per rebaixar la multa, després d'haver pagat uns mesos abans els 508.000 euros que va deixar d'ingressar el 2010Caballé ja va acceptar pagar una sanció del 50% de la quantitat defraudada en lloc del 65% habitual, i una pena de només uns mesos de privació de llibertat que ara Catalunya Ràdio ha concretat.

La soprano va declarar el 9 de maig davant del jutge al seu domicili, pels problemes de mobilitat que té. Aleshores, Caballé va negar les acusacions perquè, segons va dir, durant l'any 2010 va viure a Andorra. Només es desplaçava a Barcelona per anar al metge o agafar algun avió. La Fiscalia, però, acusava Caballé d'haver defraudat Hisenda, de no haver pagat l'IRPF de l'any 2010 simulant que vivia a Andorra, malgrat viure a Barcelona, per no tributar a Espanya.

Ara l'acord està pendent que el ratifiqui el jutge penal, per evitar anar a judici.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut