Un mòbil mostra la temperatura a Valdemoro en plena onada de calor
Un mòbil mostra la temperatura a Valdemoro en plena onada de calor
Valdemoro

47 alumnes atesos per efectes de l'onada de calor en un institut de Madrid

L'incident arriba l'endemà que el ministre de Sanitat de Madrid va proposar que si els alumnes tenien calor fessin servir ventalls de paper

RedaccióActualitzat
L'onada de calor que afecta aquests dies Castella i la Comunitat de Madrid ha obligat els serveis d'emergència a atendre 47 alumnes d'un institut de Valdemoro que presentaven símptomes relacionats amb les altes temperatures, com marejos.

A quatre d'ells els han traslladat a l'hospital; tres per crisis d'ansietat i un per un esquinç. Hores després els han donat l'alta.

Segons han informat fonts municipals, un alumne s'ha trobat malament a primera hora, cosa que ha provocat nervis entre la resta d'alumnes. A mig matí, han estat els mateixos professors els que han trucat als serveis d'emergència perquè diversos nois presentaven efectes de la calor. Cinc ambulàncies s'han traslladat a l'IES Neil Armstrong de Valdemoro i els han atès.


Finalment, s'ha decidir evacuar l'institut i portar els alumnes al centre públic més proper amb aire condicionat, que ha resultat ser el tanatori. Allà els han acabat d'atendre.

El conseller de Sanitat proposa que els estudiants es ventin

L'incident passa l'endemà que el conseller de Sanitat de Madrid, Jesús Sánchez Martos, va aixecar la polèmica en aconsellar que, si els alumnes tenien calor a l'aula, fessin servir ventalls de paper. La proposta va indignar tant Ciutadans, com el PSOE i Podem. El secretari d'aquesta última formació a Madrid, Ramón Espinar, fins i tot va qualificar el conseller d'"impresentable".

El grup del PSOE a l'Assemblea de Madrid va rebutjar les declaracions amb un gest: tots els consellers es van ventar a l'inici de la sessió.

I la diputada de Podem Mónica García n'hi va regalar un:


La Comunitat de Madrid permet retallar la jornada

L'Ajuntament de Valdemoro ha enviat una nota a tots els centres del municipi en què informa de les altes temperatures i demana que es prenguin les mesures necessàries.

Per la seva banda, la Comunitat de Madrid també ha emès un comunicat en què demana a escoles i instituts que "adaptin la situació escolar a les condicions meteorològiques extraordinàries i que retallin la jornada lectiva".

Aquest dimecres, la Federació d'Ensenyament de Madrid del sindicat CCOO ja havia denunciat diversos casos de marejos i vòmits i una lipotímia com a conseqüència de l'onada de calor.

Anar al contingut