El Caire

45.000 sirians atrapats a la frontera amb Turquia

Malgrat el flux incessant de civils desplaçats, les portes amb Turquia continuen tancades i el seu camí queda encallat

RedaccióActualitzat

L'èxode de civils sirians no s'atura. El règim sirià de Bashar Al-Assad continua imparable amb la seva ofensiva per fer fora els rebels d'Alep, la segona ciutat més important del país.

Els combats, amb l'ajuda de l'aviació russa, estan provocant una nova fugida massiva de civils que esperen arribar a Turquia, la via de connexió amb Europa.

Cada cop més i més civils, famílies senceres, prenen el camí de fugida cap al nord, en direcció a la llibertat. Malgrat el flux incessant de desplaçats, les portes continuen tancades i el seu camí queda encallat.

Ankara fa servir, fins ara, un doble discurs. Avui mateix el president turc ha assegurat que està disposat a acollir les desenes de milers de desplaçats que fugen d'Alep "si és necessari".

Però, de moment, la frontera només s'ha obert per deixar passar els ferits, d'un costat, i de l'altra, els camions amb ajuda cap als campaments d'emergència, en territori sirià.

Aquí, la situació, segons denuncien onegés com Metges Sense Fronteres, és cada cop més desesperant. Ja són 45.000 els que esperen als camps de refugiats al costat de la frontera amb Turquia.

Aquesta és l'opinió de Dilal Cuhmani, una de les persones que viu en un d'aquests camps de refugiats:

"Ens han d'obrir les portes per entrar a Turquia perquè no ens podem quedar aquí. Síria està destruïda i aquí tampoc estem segurs. Hi ha bombardejos, atacs i avions sobrevolant-nos. Ni tan sols podem dormir."

La situació dels desplaçats és molt difícil en aquests moments perquè els refugis i els subministraments no són suficients per a tothom.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut