Dynel Lane, condemnada a 100 anys de presó (Reuters)
Dynel Lane, condemnada a 100 anys de presó (Reuters)
Los Angeles

100 anys de presó per haver arrencat un fetus del ventre de la mare

RedaccióActualitzat

Una dona ha estat condemnada a 100 anys de presó a Colorado per haver arrencat, el març del 2015, un nadó del ventre de la mare, que estava embarassada de set mesos.

L'autora del crim, Dynel Lane, va posar un anunci per vendre roba de nen i la dona embarassada, Michelle Wilkins, que aleshores tenia 26 anys, va anar a casa seva per comprar-la, a Longmont, al nord de Denver.

Lane li va pegar, la va apunyalar, li va fer una incisió al ventre i li va treure el fetus, una nena que s'havia de dir Aurora. Wilkins, a pesar que s'estava dessagnant, va ser capaç de tancar-se al soterrani i trucar a la policia. Quan la policia va arribar a la casa, el que van veure era terrible. Michelle Wilkins estava completament banyada en sang i no era conscient que havia perdut la criatura. Afortunadament, va sobreviure.

El dia de l'atac, el que aleshores era nòvio de Lane, David Ridley, va arribar a casa i se la va trobar coberta de sang. Lane, que feia mesos que fingia estar embarassada, li va dir que havia tingut un avortament i que el fetus era a la banyera. Ridley va agafar Lane i el fetus i els va portar a l'hospital.

Mitja hora més tard, arribava al mateix hospital la víctima.

100 anys de presó per la brutalitat del crim

Lane va ser detinguda l'endemà, acusada d'assassinat. Al febrer d'aquest any, un jurat la va declarar culpable de temptativa d'assassinat, interrupció legal d'embaràs i agressió amb arma blanca.

L'advocada de Lane va recordar que la seva clienta, auxiliar d'infermeria, havia quedat profundament afectada per la mort d'un fill l'any 2002: "No se n'ha refet mai, perquè se'n sent culpable".

La jutge del cas, Maria Berkenkotter, que ha condemnat ara Dynel Lane a 100 anys de presó, ha justificat la duresa de la pena per la brutalitat del crim. S'ha referit a "una xarxa intricada de mentides" de Lane i a la pregunta, sense resposta, de si va treure el fetus perquè volia una criatura o simplement perquè necessitava una prova que havia estat embarassada.

També ha remarcat que, amb el seu crim, ha privat Wilkins i la seva família de veure créixer Aurora.

 

Anar al contingut