Pròximament

El Lute, del mite a la persona

Després de divuit anys empresonat, l'any 1981 arribava l'indult per al Lute, el delinqüent més buscat de la dictadura franquista. Durant els anys que Eleuterio Sánchez va viure empresonat, es va convertir en una icona de la cultura popular espanyola i la seva història va traspassar fronteres.

L'Eleuterio Sánchez d'avui no s'identifica amb el Lute, que amb el temps s'ha convertit en un personatge que la societat s'ha apropiat i que ha elevat a l'estatus de mite. Però tot i que Sánchez renega del nom que l'ha fet popular, també admet que li ha servit per denunciar tot el que va viure sota la dictadura franquista.


Eleuterio Sánchez explica en primera persona la seva vida, des de la seva infància entre barraques fins a la seva prolongada estada en les presons, on va aconseguir llicenciar-se en Dret tot i les traves del sistema penitenciari franquista. En una de les seves fugues, mentre estava amagat en una claveguera, va escriure les seves memòries amb una vella màquina d'escriure i fent servir paper higiènic. "Camina o revienta" el va fer encara més famós i la seva història va arribar fins i tot a altres països, com Alemanya o Holanda. Va ser llavors quan el grup Boney M va relatar la seva història en forma de cançó i també quan la seva història va ser portada al cinema.


"Eleuterio Sánchez contra El Lute" explica la història del mite des del punt de vista d'Eleuterio Sánchez i de la gent que l'envolta, però, sobretot, denuncia la repressió que aquest va viure al llarg de la dictadura franquista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut