Dijous, a les 23.45, a TV3

"Quan arribin els marcians": els incòmodes, creació comunitària i la mirada infantil

La incomoditat que generen les persones que no tenen ni por ni pèls a la llengua, la força de la creació en comunitat, creadors que tornen a mirar amb ulls de nen, l'actriu Cristina Genebat i el músic i compositor Ricard Viladesau, continguts destacats del dotzè capítol marcià.
Guillermo Toledo és un dels protagonistes de "Quan arribin els marcians"

Guillermo Toledo és un dels protagonistes de "Quan arribin els marcians"

Dijous, 15 de febrer, a les 23.45, TV3 emet un nou capitol de "Quan arribin els marcians".

Tot és cultura: Sóc incòmode

Darrerament no són poques les persones que han vist com les seves opinions, expressades en els mitjans pels quals treballen, no només no són benvingudes, sinó que els han comportat l'acomiadament. És el cas del ninotaire Miquel Ferreres, acomiadat fa molt poc d'"El Periódico de Catalunya", o de l'actor Guillermo Toledo, que ha vist com les seves opinions li han acabat comportant un aïllament professional i l'han forçat a buscar feina a l'estranger. D'incomodar el poder també en sap Ken Loach, que ha estat tota una vida denunciant injustícies. Tots ells han resultat incòmodes i, al "Tot és cultura", en parlen sense pèls a la llengua.

Reportatge: Tenim el poder

Sol, costa, en companyia tot sembla més fàcil. I quan les energies s'uneixen per expressar un mateix propòsit, l'energia pot fer nedar els salmons contra corrent. El Sâlmon és un festival d'arts escèniques i presenta una proposta, "Atlas", on la força de la creació col·lectiva n'és el motor. Absolutament tothom està convidat a aquesta festa en què la Júlia Bertran obre les portes.

Reportatge: Mirar amb ulls de nen

Si poguéssim tornar enrere i ser capaços de mirar el món amb els ulls del nen o nena que vam ser, què veuríem i com ho explicaríem? Hi ha creadors que tenen en la infantesa un refugi des d'on poden explicar les històries que els interessen. És el cas de Marc Recha, cineasta que pròximament estrena "La vida lliure", l'escriptor Pep Puig, que publica "Els metecs" o la cineasta Carla Simón, que ha fet del personatge de la petita Frida a "Estiu 1993" un mirall d'ella mateixa.

L'abducció: Cristina Genebat

Què és l'amistat? Es pregunten els marcians. I qui trobarem millor que l'actriu Cristina Genebat, habitual a la sèrie de TV3 "Com si fos ahir" i una de les protagonistes de "Les noies de Mossbank Road" per indagar-ho? L'amistat és l'eix que articula aquesta obra de gran èxit que pròximament iniciarà una gira per Catalunya.

Tuitipèdia: #Qui és Ricard Viladesau

No és ni serà mai tendència a cap xarxa social, però és obligat saber qui va ser Ricard Viladesau. El príncep de la tenora, com el va anomenar Pau Casals, admirat per Charlie Parker, aquest any se celebra el centenari del naixement d'aquest músic i compositor.  

I per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa quatre propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar.

 

 

I per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa quatre propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, tinguin per triar.