Els protagonistes de la sèrie original, "Merlí"
Amb un "spin-off" protagonitzat pel Pol

Confirmat: "Merlí" tornarà a TV3

TV3 i Movistar + han tancat un acord que permetrà la continuïtat de la sèrie en forma d'"spin-off", amb el Pol com a protagonista.

Les primeres tres temporades de "Merlí" van ser emeses amb gran èxit per TV3 en "prime time", amb quotes de pantalla de més del 22%. L'"spin-off", titulat "Merlí: Sapere Aude", tindrà com a protagonista l'alumne preferit de Merlí, el Pol (Carlos Cuevas). Héctor Lozano, creador de la sèrie original, seguirà al capdavant del projecte.

Aquesta serà la primera producció original de Movistar + que es gravarà en català. Es podrà veure a la plataforma a partir de finals del 2019, i a TV3 un any després.

L'"spin-off" de la ficció arrenca uns mesos després de la mort de Merlí, quan Pol Rubio inicia els seus estudis a la Facultat de Filosofia.

La visió de l'autor, Héctor Lozano

"Després d'un any sense escriure ‘Merlí', el trobava a faltar. Ara ha arribat el moment d'anunciar que Movistar + estrenarà en exclusiva "Merlí: Sapere Aude", l'"spin-off" de "Merlí" centrat en el personatge de Pol Rubio i en el seu pas per la Facultat de Filosofia. Com viu Pol la seva vida sense Merlí? Com s'adapta a la facultat? Quines noves amistats tindrà? S'enamorarà?

Movistar + es llança a l'aventura d'estrenar una sèrie en català per a tot Espanya. Escriure la sèrie en la seva llengua original és mantenir l'essència i el to de "Merlí", i crec que la decisió de Movistar + ha estat molt valenta. Els fans de "Merlí" tenen ànsies de saber-ne més coses. No només els espectadors catalans, sinó també els de la resta d'Espanya i de Llatinoamèrica. Escriure pensant que hi ha tanta gent que espera i desitja el que estàs escrivint és un luxe.

En la seva primera classe, Merlí va pronunciar unes paraules que van quedar gravades en la ment de Pol: "Us vull desperts, no us deixeu arrossegar per l'opinió de la majoria, tingueu criteri propi!" Aquestes paraules es resumeixen en la màxima d'Horaci: Sapere Aude (atreveix-te a saber). I d'aquí el títol, "Merlí: Sapere Aude": la sèrie se centrarà en el desig d'aprendre de Pol Rubio, i en el seu procés maduratiu, amb la universitat com a escenari principal. Tot girarà al voltant de Pol: la família, els nous amics, els nous professors i els nous amors... I també Bruno, el seu amic incondicional, i fill de Merlí. Perquè els espectadors saben que Pol i Bruno acabaran sent parella. Però... com arribaran a consolidar aquest amor? Doncs això: Sapere aude!

Bogeria "Merlí" a tot el món

La sèrie continua recollint èxits a tot el món. A l'agost es va saber que s'estava preparant l'adaptació de "Merlí" a Alemanya. Això era després d'haver traspassat fronteres i que s'hagués pogut veure a l'Amèrica Llatina i al mercat de parla hispana dels Estats Units a través de Netflix, a més de la cadena Cinema + Famillie de Canal Plus França.

A Espanya, "Merlí" es va poder veure conjuntament amb altres sèries de TV3 com "Cites", "Polseres vermelles" i "Nit i dia" a través de la plataforma Movistar +. "Merlí" també va ser adquirida per ETB del País Basc, que la doblarà a l'euskera.

A l'Amèrica Llatina, el fenomen "Merlí" és digne d'estudi. Dir que s'ha convertit en tot un fenomen popular, principalment a l'Argentina, Xile i l'Uruguai, és poc. "Merlí" i els seus protagonistes apareixen de manera constant en els mitjans de comunicació i en els debats socials. La versió en castellà del llibre "Quan vam ser els peripatètics", publicat per Planeta i escrit pel creador de la sèrie, Héctor Lozano, es va situar entre els més venuts en la seva aparició a l'abril a l'Argentina. Carlos Cuevas i Héctor Lozano, precisament, són dos dels convidats a la Fira del Llibre de Buenos Aires, que se celebrarà entre l'abril i el maig vinents amb Barcelona com a ciutat convidada.

La sèrie va ser guardonada a l'octubre, durant la cerimònia dels XII Premis del Festival de la Publicitat Independent, amb el premi argentí Inodoro Pereyra de Plata en la categoria de Millor Producció Independent de Ficció, que es va atorgar a la ciutat de Rosario. Anteriorment, "Merlí" va recollir el Premi Iris del Jurat de l'Acadèmia de Televisió per "acostar la filosofia i el pensament a la societat des de la ficció i pel seu reconeixement internacional".

 

Noves sèries a TV3

"Merlí: Sapare Aude" no és la única novetat del Departament de Ficció per al 2019. Al gener, començarà el rodatge de "Les de l'hoquei", una ficció que podria enganxar als fans de "Merlí". La sèrie, que girarà al voltant d'un equip d'hoquei patins femení, ofereix una nova mirada generacional que pretén posar l'esport femení al seu lloc

Anar al contingut