Més de 6 milions d'euros destinats a la recerca sobre malalties mentalsAvui s'ha celebrat l'acte de lliurament d'ajuts als investigadors que rebran finançament per investigar sobre les malalties mentals gràcies als fons recaptats a La Marató 2008.

Els fons de La Marató 2008 permetran impulsar 26 projectes de recerca biomèdica d'excel·lència sobre malalties mentals, que seran desenvolupats per 42 investigadors i els seus equips, provinents de 35 centres de recerca de Catalunya, l'Estat espanyol i Europa.

Els investigadors premiats, la comunitat científica i personalitats del món social i polític han assistit avui a l'acte de lliurament, que ha tingut lloc a la Facultat de Medicina del Campus Clínic de la Universitat de Barcelona. Conduït per les periodistes Lídia Heredia i Raquel Sans, l'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Salut, Marina Geli, el vicedegà de la Facultat de Medicina de la UB, Albert Torras, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez.

"La Marató genera confiança en la ciència i les institucions de recerca"

La consellera de Salut, Marina Geli, ha declarat que La Marató de TV3 "té la capacitat de generar confiança en les bondats de la ciència i les institucions de recerca del país". Geli també ha destacat la rellevància que ha aconseguit la biomedicina a Catalunya en els darrers anys i en aquest sentit, ha incidit en la contribució de La Marató per convertir-la en un "àmbit de present i futur al país".


La Marató comença quan els científics investiguen sobre les malalties

El president de la CCMA i de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez, ha expressat que La Marató del 2008 "comença realment avui, quan es fa el lliurament dels ajuts als investigadors, el treball dels quals permetrà obtenir avenços en el camp de les malalties mentals". Amb una sòlida trajectòria - 17 edicions, 515 projectes finançats i prop de 82 milions d'? recaptats - La Marató, segons ha expressat Sáez, "renova la confiança dels ciutadans per la gestió transparent que la Fundació fa dels fons recaptats".
26 projectes de recerca sobre malalties mentals

Els fons recaptats a La Marató 2008, dedicada a les malalties mentals, permetran impulsar un total de 26 projectes de recerca. D'aquests, 12 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 14 són coordinats, fet que implicarà el treball conjunt dels centres de recerca catalans amb d'altres institucions de l'Estat Espanyol i d'Europa.

Els resultats d'aquests projectes, que es desenvoluparan en el termini de 3 anys, seran presentats l'any 2013 en el marc d'un simposi organitzat per la Fundació La Marató de TV3.

A la convocatòria d'ajuts a la recerca sobre malalties mentals que la Fundació La Marató de TV3 va obrir el passat mes de febrer, s'hi van presentar 151 projectes. Hi van participar un total de 81 institucions de recerca.

Entre els mesos de maig i setembre, 131 científics especialistes en malalties mentals procedents de 17 països han avaluat els projectes en un procés per consemblants (peer review), que en garanteix la rigorositat i transparència.

Entre el 1992 i el 2007, La Marató de TV3 ha permès finançar 515 projectes de recerca d'excel·lència, tot destinant-hi més de 70 milions d'?.
Anar al contingut