La Fundació convoca a Barcelona a experts en malalties mentals

Els científics elaboraran un rànquing dels projectes viables que rebran finançament dels fons obtinguts en La Marató de TV3 de 2008, que van ascendir als 6.972.332 ?

Els científics elaboraran un rànquing dels projectes viables que rebran finançament dels fons obtinguts en La Marató de TV3 de 2008, que van ascendir als 6.972.332 ?.

Un comitè de 7 experts europeus en malalties mentals convocats per la Fundació La Marató de TV3 es reuneix a Barcelona els dies 3 i 4 de setembre per elaborar un rànquing dels projectes millors classificats en l'avaluació duta a terme per 131 científics d'àmbit internacional.

Els 153 projectes sobre malalties mentals que es van presentar a la darrera convocatòria d'ajuts de la Fundació han estat revisats mitjançant un procés per consemblants (peer review), que garanteix la plena rigorositat i transparència. Amb aquest sistema, cada projecte és assignat a dos avaluadors en funció del tema i àrea de recerca del treball i del camp d'expertesa del científic.

La revisió dels experts determina la viabilitat dels projectes, un cop contrastada la rellevància científica i sociosanitària del treball, així com la seva qualitat, rigor metodològic i les possibilitats d'aplicació.

La llista derivada d'aquesta reunió d'experts serà la que finalment aprovaran els òrgans de govern de la Fundació, els quals determinaran el repartiment final dels fons obtinguts en La Marató del 2008, que va aconseguir un total de 6.972.332 ?.

La decisió sobre l'adjudicació dels ajuts a la recerca es farà pública abans de la propera edició de La Marató de TV3, que se celebrarà el proper 13 de desembre i estarà dedicada a les malalties minoritàries.

Anar al contingut