Es revela l'herència genètica dels trastorns psiquiàtrics

El VHIR, que cooordina l'equip espanyol d'aquest estudi internacional, ha aportat les dades genètiques extretes d'un projecte sobre TDAH finançat per La Marató 2008

El VHIR, que cooordina l'equip espanyol d'aquest estudi internacional, ha aportat les dades genètiques extretes d'un projecte sobre TDAH finançat per La Marató 2008.

El Grup de Recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha participat en el major estudi genètic realitzat fins ara en trastorns psiquiàtrics. El treball ha analitzat les cinc patologies psiquiàtriques més freqüents i amb major impacte -personal i social- (esquizofrènia, trastorn bipolar, depressió major, trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat -TDAH- i autisme) i ha determinat la càrrega genètica de cadascuna d'aquestes patologies gràcies a la gran mostra d'individus inclosos en el treball. A més, una de les grans troballes de l'estudi és el fet que també hi ha una base genètica compartida entre algunes d'aquestes patologies.

Els investigadors del VHIR han liderat l'equip espanyol que participa en aquest estudi i que conforma un grup consolidat d'experts en TDAH integrat en un consorci internacional: l'International Multicentre persistent ADHD Genetics CollaboraTion (IMpACT). Aquest grup, en el qual també participa el Dr. Bru Cormand, del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona (UB) i del Centro de Investigación en Red de Enfermedades Raras (CIBERER), i la Dra. Mònica Bayés, del Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica (CNAG-PCB), ha contribuït a l'estudi amb dades genètiques de pacients amb aquest trastorn i individus control, recopilades gràcies a un altre treball específic de TDAH realitzat en el marc d'un projecte col·laboratiu de La Marató de TV3 de trastorns psiquiàtrics de l'any 2008.

Trobareu més informació sobre aquest projecte en el del VHIR
Anar al contingut