153 projectes de recerca sobre malalties mentals opten als 6,8 milions de La Marató 2008

La convocatòria d'ajuts a la recerca s'ha tancat amb 153 projectes presentats, un terç dels quals es desenvoluparan en dos o més centres de recerca, una

La convocatòria d'ajuts a la recerca s'ha tancat amb 153 projectes presentats, un terç dels quals es desenvoluparan en dos o més centres de recerca, una bona mostra de la investigació translacional que promou la Fundació.

Del total de projectes presentats, 100 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 53 són coordinats, fet que implicarà el treball en xarxa dels centres de recerca catalans amb altres institucions d'àmbit espanyol o internacional. Per àrees de recerca, 50 projectes corresponen a recerca bàsica, 60 a clínica, 19 a epidemiològica i 24 a combinacions de les diverses tipologies.

Entre els centres de recerca catalans que han participat en aquesta convocatòria, destaquen la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, que hi ha presentat 26 projectes; la Universitat Autònoma de Barcelona, que n'ha presentat 17; la Universitat de Barcelona, amb 15, o l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica, amb 10 projectes.

Dels 53 projectes coordinats, destaquen 5 subprojectes presentats per institucions del Regne Unit, 2 d'Itàlia i 1 dels Estats Units. Com a novetat d'enguany, han participat a la convocatòria centres d'investigació de Coïmbra (Portugal), Lausana (Suïssa), Estocolm (Suècia), São Paulo (Brasil) i Montevideo (Uruguai).

Un cop registrats i revisats per la Fundació, els projectes seran lliurats a l'Agència d'Avaluació, Recerca i Tecnologia Mèdiques, del Departament de Salut, que en gestionarà el procés d'avaluació.

Científics d'àmbit internacional revisaran els projectes seguint un procediment per consemblants (peer review) que en garanteix la plena rigorositat i transparència. Els treballs que resultin millor valorats d'aquesta avaluació, atenent a la seva rellevància, qualitat, rigor metodològic i aplicabilitat, seran finançats amb els 6,8 milions d'euros obtinguts amb La Marató 2008.

La resolució de l'avaluació es farà pública el proper mes de novembre.
Anar al contingut