Doble premi per a "Descalç sobre la terra vermella" al Seul International Drama Awards 2014

El llargmetratge "Descalç sobre la terra vermella/Barefoot on Red Soil" s'ha endut dos premis al 9è Seul International Film Festival - Drama Awards: el de TV movie Golden Bird Prize (millor pel·lícula) i el de millor guió.

La minisèrie és una de les 24 cintes nominades d'entre les més de 200 propostes arribades de 50 països a aquests prestigiosos premis de Corea del Sud, que es faran públics el dia 4 setembre al National Theater of Korea.
 
En cas que la pel·lícula fos vencedora, els nous premis se sumarien als aconseguits fa poc amb la Medalla d'Or mundial en la categoria de minisèrie en els New York Festivals International TV & Film Awards 2014 i amb els dos FIPAs d'Or aconseguits en els premis FIPA: a la millor interpretació masculina (Eduard Fernández) i a la millor música original (David Cervera), a la 27a edició del Festival Internacional de Programmes Audiovisuels de Biarritz.

 "Descalç sobre la terra vermella" és una producció dirigida per Oriol Ferrer, amb guió de Marcos Bernstein i Maria Jaén, i basada en el llibre de Francesc Escribano, que aborda la lluita del bisbe Pere Casaldàliga a favor dels drets dels camperols del Mato Grosso, al Brasil. La producció és el resultat final d'un complex i ambiciós rodatge que s'ha fet entre Catalunya i Sao Félix do Araguaia. El projecte ha estat una lliçó de vida per a Eduard Fernández, que considera que en aquesta pel·lícula ha rebut molt més del que ha donat.

És una coproducció catalanobrasilera de Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Raiz Produçoes Cinematográficas i TV Brasil, amb la col·laboració de l'ICEC, l'ICAA i Ancine.

Sinopsi:
1968: Pere Casaldàliga, un sacerdot de quaranta anys, es presenta voluntari per a una missió al Brasil. Quan arriba al Mato Grosso queda impactat per les grans diferències que hi troba. Allà descobrirà l'autèntica realitat social d'aquella zona: tribus gairebé extingides, petits camperols atrets per una llei que els permet posseir la terra que fan productiva, i poderosos i corruptes terratinents que expulsen aquests camperols amb l'extorsió. Quan decideix ser un camperol més, es converteix en una amenaça per al poder establert. 
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Oriol Ferrer
Guió: Marcos Bernstein i Maria Jaén
Producció executiva: Francesc Escribano
Producció executiva TVC: Susanna Jiménez i Rosa Bosch
Intèrprets: Eduard Fernández (Pere Casaldàliga), Sergi López (cardenal Ratzinger), Pablo Derqui (Daniel), Eduardo Magalhaes (Josué), Mònica López (germana Genoveva), Clara Segura (germana Irene), Jordi Puig "Kai"(Jentel), Blai Llopis (Joao Bosco), Marcel Borràs (Moura), Francesc Orella (Don Aloisio), Cristina Lago (Rosa), Simone Iliescu (Flavia), Babu Santana (Boca-Quente), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Néstor Calvo
Música: David Cervera

 web:www.tv3.cat/casaldaliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut